Η επιστήμη του Καφέ: Ζεστός ≠ κρύος καφές φίλτρου
Πως η θερμοκρασία επηρεάζει τη γεύση του καφέ σας
Η θερμοκρασία και ο χρόνος μπορούν να αλλάξουν τη γεύση του καφέ καθώς επηρεάζουν τον βαθμό οξείδωσης, δηλαδή τον ρυθμό με τον οποίο τα έλαια, τα οξέα και τα σάκχαρα στον καφέ διαλύονται. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα επιτυγχάνεται αυτή η διαδικασία, το άρωμα, η γεύση και η υφή κάθε κούπας καφέ μπορεί να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται από τη γνώση του να αντλήσεις τις αγαπημένες σου γεύσεις του καφέ συνδυάζοντάς τα με την κατάλληλη θερμοκρασία και άλεσμα για την επιλεγμένη μέθοδο παρασκευής καφέ.
Ο ίδιος καφές, διαφορετική γεύση. Αυτό είναι το μυστήριο της γεύσης που θα ξεδιπλωθεί αν προσπαθήσετε να παρασκευάσετε μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ με ζεστή και κρύο μέθοδος παρασκευής καφέ. Γιατί η θερμοκρασία δημιουργεί τέτοια διαφορά; Η ReneeFrenchin,Starbuckspartner, χημικός και CoffeeMaster μας βοηθάει να ξεδιπλώσουμε τις λεπτομέρειες αυτού του φαινομένου με ένα πείραμα γιατί όπως λέει και η ίδια: «Ο καφές είναι Χημεία».
Ανεβάζοντας τη θερμοκρασία
Πηγή: www.starbucks.com.gr