Όταν ο χρήστης αναζητήσει ένα εστιατόριο στη Μηχανή αναζήτησης της Google ή στους χάρτες της, πέρα από τις τυπικές πληροφορίες για το εστιατόριο (στοιχεία επικοινωνίας κλπ.), εμφανίζεται και ο χρόνος αναμονής για να βρει τραπέζι ένας πελάτης, που δεν έχει κάνει κράτηση.

Οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται στο κομμάτι “Popular Times” και εκεί μπορεί κανείς να δει τον χρόνο αναμονής εκείνη τη στιγμή που κάνει αναζήτηση, ή να δει τι συμβαίνει κάποια άλλη ώρα και μέρα.

Η Google έχει προσθέσει πληροφορίες για τον χρόνο αναμονής σε σχεδόν 1 εκατομμύριο εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

“Για να δείτε τους χρόνους αναμονής για σχεδόν ένα εκατομμύριο εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που επιτρέπουν περιπάτους, απλά αναζητήστε το εστιατόριο στη Google και δείτε την ενότητα Δημοφιλείς Ώρες. Εκεί θα δείτε τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής εκείνης της στιγμής. Κάνοντας κλικ σε οποιαδήποτε από τις γραμμές ώρας, θα δείτε την αναμενόμενη αναμονή για εκείνη την χρονική περίοδο. Μπορείτε ακόμη να μετακινηθείτε αριστερά και δεξιά για να δείτε μια περίληψη των χρόνων αναμονής κάθε ημέρας κάτω από τις γραμμές ώρας. Έτσι μπορείτε να σχεδιάσετε από πριν την έξοδό σας και να προλάβετε τον κόσμο” εξηγεί η Google σε σχετικό δημοσίευμα.

Οι εκτιμήσεις χρόνου αναμονής βασίζονται σε ανώνυμα ιστορικά δεδομένα.

WaitTimesGIF