Στο αμερικανικό εστιατόριο “The Lost Kitchen” ο μόνος τρόπος για να κάνεις κράτηση είναι μέσω καρτ-ποστάλ.

Νοσταλγείς τους παλιούς τρόπους επικοινωνίας; Είσαι λάτρης των vintage τεχνικών και αντικειμένων; Τότε το The Lost Kitchen είναι το ιδανικό εστιατόριο για εσένα και βρίσκεται στην πόλη Freedom στο Μέιν.

Το ξεχωριστό αυτό εστιατόριο δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του να θυμηθούν τα παλιά, ξεκινώντας από την κράτηση, η οποία γίνεται αποκλειστικά με καρτ-ποστάλ. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι εκκεντρικό, αλλά η πρακτική αυτή υιοθετήθηκε όχι μόνο για λόγους φήμης αλλά και πιο πρακτικούς. Συγκεκριμένα, το εστιατόριο, που έχει ανοίξει από το 2014, διαθέτει μόνο 40 θέσεις, και την προηγούμενη χρονιά έλαβε 10.000 τηλεφωνήματα για κρατήσεις. Αν και είναι τεράστιος ο αριθμός, και σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε μόνο ενθουσιασμό, στην προκειμένη, προκάλεσε αγανάκτηση στην ιδιοκτήτη-σεφ Erin French.

Ο στόχος του είναι να θυμίζει περισσότερο αγροτική κατοικία, προσφέροντας ένα ζεστό και απλό περιβάλλον, ώστε και οι επισκέπτες του να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Επομένως, τα τόσα τηλεφωνήματα και κατ’ επέκταση ο τόσος κόσμος θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Έτσι, από τη φετινή χρονιά και στο εξής, δεν θα δέχεται το εστιατόριο κρατήσεις μέσω τηλεφώνου. Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε και στο site του εστιατορίου, όσοι επιθυμούν να κάνουν κράτηση, θα χρειάζονται 1 καρτ-ποστάλ 3x5, έναν φάκελο και 1 γραμματόσημο. Στη συνέχεια, θα πρέπει στη μια πλευρά να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, και προαιρετικά κάποιο μήνυμα. Δεν χρειάζεται να αναγράφεται ο αριθμός των ατόμων, αφού αυτά θα συζητηθούν όταν ο αρμόδιος του εστιατορίου καλέσει τον αποστολέα για τις περαιτέρω πληροφορίες και τη συνεννόηση.

Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση, ήταν οι φάκελοι να έχουν αποσταλεί μέχρι τις 10 Απριλίου, αφού από τις 11 και μετά οι υπεύθυνοι θα διαλέγουν στην τύχη φακέλους και θα τηλεφωνούν στους πελάτες για κρατήσεις μέχρι και το τέλος του χρόνου.