Ήδη τα social media έχουν πάρει φωτιά από όταν έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του στον διαδικτυακό χώρο τον Ιανουάριο, με το hashtag #dalgonacoffee στο Instagram, και στο Tik Tok να έχει συγκεντρώσει χιλιάδες κλικ, ενώ στο youtube θα βρεις αμέτρητα βίντεο με τις οδηγίες παρασκευής του και ειδικά από την κορεάτισα με πάνω από εννέα εκατομμύρια views στο youtube,  “자도르J’adore”!

Έχει γίνει ανάρπαστος, φτιάχνεται σε όλα τα σπίτια εν μέσω καραντίνας και είναι ένα βήμα πιο κοντά στις καφετέριες που μας έχουν λείψει. Αφού κάθε μέρα πίνουμε τον ίδιο καφέ και αφού είναι μια συνήθεια που δεν θέλουμε καθόλου να την αποχωριστούμε μιας και την λατρεύουμε ας ανακαλύψουμε το νέο αυτό ρόφημα που θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μιας και είναι και πάρα πολύ εύκολος στην παρασκευή του και τα υλικά που χρειάζεται τα έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

Ξεκίνησε από την νότια Κορέα και εξαπλώθηκε παγκοσμίως, ειδικά τώρα που μένουμε όλοι στα σπίτια μας και λαχταρήσαμε έναν διαφορετικό καφέ.

Το βάπτισμα του ονόματος έρχεται από μία κορεάτικη street καφετέρια και πρόκειται για έναν «χτυπητό» καφέ μέχρι η υφή του να γίνει αφρώδης. Φαντάζομαι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει αυτήν την τεχνική.

Φτιάξ’ το κι εσύ!

Χρειάζεσαι στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη, γάλα της αρεσκείας σου και καυτό νερό.

Σε μία μεγάλη κούπα ή ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ ή με το χέρι

2 κ/σ καφέ, 2 κ/σ  ζάχαρη και 2 κ/σ καυτό νερό

μέχρι να πάρει πάρει αφρώδη υφή και να ανοίξει το χρώμα του.

Σε ένα ποτήρι βάλε πάγο και το γάλα της αρεσκείας σου, πρόσθεσε από πάνω τον αφρό, ανακάτεψε ελαφρώς και έτοιμο!

Αυτή είναι η απλή εκδοχή του, ωστόσο αν δεν επιθυμείτε να βάλετε γάλα μπορείτε να γεμίσετε το ποτήρι με νερό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Φυσικά μπορείτε να παίξετε κιόλας με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, κάποιο σιρόπι ή ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Ξέρουμε όλοι άλλωστε, τις παραλλαγές με την μπάλα παγωτό ή μια μικρή δόση baileys!

Καλή απόλαυση!

1η δημοσίευση: 1 Μαΐου, 2020