Η Airbnb προσπαθεί να προσφερεί πιο καθολικές υπηρεσίες, εστιάζοντας στο ταξίδι σαν σύνολο και όχι αποκλειστικά στη διαμονή. Έτσι, η Airbnb -σε συνεργασία με την πλατφόρμα κράτησης εστιατορίων, Resy- δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της πλατφόρμας, να κάνει κράτηση εστιατόριων μέσω αυτής.

Αναλυτικότερα, οι πελάτες της Airbnb μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση σε ένα από τα 650 εστιατόρια των ΗΠΑ, που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα. Η αναζήτηση των εστιατορίων μπορεί να γίνει με βάση την κουζίνα, το είδος του γεύματος, την ώρα και το χάρτη.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα αυτή προσθήκη διευκολύνει πολύ τους ταξιδιώτες, ιδίως αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν online την κράτησή τους, χωρίς να απαιτείται να πάρουν τηλέφωνο.

Πρός το παρόν αυτή η υπηρεσία αφορά συγκεκριμένες πόλεις της Αμερικής (New York, Los Angeles, Washington, D.C., San Francisco, Miami, Charleston, Austin, Seattle, Denver, Portland, Atlanta, New Orleans και Nashville) και στόχος είναι να επεκταθεί η υπηρεσία και σε διεθνείς προορισμούς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η νέα υπηρεσία έρχεται να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών, καθώς:

  • το 46% των Αμερικανών ταξιδιωτών αναζητά -στα ταξίδια του- εστιατόρια, που του τα πρότεινε κάποιος ντόπιος.
  • 3 στους 10 Αμερικανούς ταξιδιώτες δήλωσαν ότι, όταν ταξιδεύουν, δυσκολεύονται να βρουν καλά εστιατόρια, που αρέσουν στους ντόπιους και δεν πάνε μόνο οι τουρίστες.
  • το 51% των Αμερικανών ταξιδιωτών, όταν θέλει να βρει σε ποιο εστιατόριο να πάει, συνήθως ρωτάει τη ρεσεψιόν.
  • το 66% των Αμερικανών ταξιδιωτών κάνει την κράτησή του σε ένα εστιατόριο, ενώ είναι στο ταξίδι, και η πλειοψηφία κάνει την κράτηση μέσω τηλεφώνου (62%), ενώ το 39% κάνει την κράτησή του online.