Παγωτό φράουλα με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, παγωτό φιστίκι που είναι πράσινο, καφέ για το παγωτό σοκολάτα και πλέον μαύρο παγωτό με ενεργό άνθρακα.

Παγωτό, μια λέξη, εκατοντάδες γεύσεις. Κι όμως, η έμπνευση και η φαντασία έφερε μια ακόμη καινούρια γεύση στο προσκήνιο, αυτή του ενεργού άνθρακα στο μαύρο παγωτό.

Η νέα τάση, λοιπόν, είναι το μαύρο που διεκδικεί τα πρωτεία από το ροζ χρώμα, και προσπαθεί να εκτοπίσει τις κλασικές και παραδοσιακές γεύσεις όπως η βανίλια κλπ.

Το μαύρο παγωτό έχει γίνει ανάρπαστο στα social media μόλις σε λίγες μέρες, είτε είναι σε χωνάκι είτε σε κυπελλάκι. Αυτό όμως που αναρωτιούνται όσοι δεν έχουν ήδη δοκιμάσει είναι τι γεύση να έχει άραγε. Η γεύση λοιπόν, ακούει στην ονομασία Black Coconut Ash, δηλαδή κάτι που παραπέμπει σε καμμένη μαύρη καρύδα, ή αλλιώς στάχτη μαύρης καρύδας.

Ακόμη, το παγωτό αυτό , όσο κι αν φαντάζει απίστευτο και μείγμα χημικών, λέγεται ότι δεν περιέχει καθόλου χρωστικές ουσίες, αλλά οφείλει το χρώμα του σε επεξεργασμένα και “καμμένα” κομμάτια του κελύφους της καρύδας. Ακόμη, υπάρχει και εναλλακτική γεύση που παραπέμπει σε σοκολάτα και τα γνωστά σε όλους oreo cookies για όλους εκείνους που δεν είναι φίλοι της καρύδας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο παγωτό έφτασε και στην Ελλάδα και πωλείται ήδη σε πολλά σημεία, ενώ έχει αρχίσει να δημιουργείται συνωστισμός σε αυτά, αφού οι πελάτες όχι μόνο ενθουσιάζονται με το χρώμα, τη γεύση, και τις φωτογραφίες για τα social media, αλλά και με την μαύρη γλώσσα που έχουν ύστερα από το παγωτό.