Θα έμπαινε ποτέ κανείς στο δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα σε μπύρα ή noodles; Όσο κι αν αυτό το ερώτημα φαίνεται άτοπο και παράξενο, κάποιοι φαίνεται ότι το είχαν ζήσει στο πετσί τους.

μπύρα ή noodles

Έτσι, ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο στον Καναδά, αποφάσισε να κάνει την διαφορά στις γεύσεις και να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο συνδυασμό με βασικά χαρακτηριστικά την μπύρα και τα noodles.

Πράγματι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο γιαπωνέζικο τάπας-μπαρ στο Βανκούβερ του Καναδά ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στην καινοτομία. Ωστόσο, αυτό που επινόησαν έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ράμεν είναι κλασικό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας και πρόκειται για noodles, τα οποία, συνήθως, σερβίρονται σε ζωμό με κρέας και λαχανικά. Το Yuu Japanese Tapas, το καινοτόμο εστιατόριο του Καναδά, προσελκύει ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στο Διαδίκτυο λόγω ενός πραγματικά μοναδικού πιάτου που προσφέρει: το «Chilled Beer Ramen».

μπύρα ή noodles

Το πιάτο από μόνο του δεν είναι δημιουργικό, αλλά το σερβίρισμα είναι ο ορισμός της δημιουργικότητας. Το «Chilled Beer Ramen» δεν είναι μπύρα με  noodles, ο αφρός είναι παραπλανητικός καθώς επιτυγχάνεται χτυπώντας ασπράδι αυγού. Δεν περιέχει καθόλου αλκοόλ και αποτελεί το χαρακτηριστικό πιάτο ράμεν που απλώς σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι μπύρας, το οποίο προηγουμένως έχει παγώσει.

Την ιδέα είχε η καναδο-γιαπωνέζα ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Τζούλια Κουμποτάνι, μια μέρα που έκανε πολλή ζέστη. «Ευτυχώς, είχαμε πολύ ζεστό καλοκαίρι φέτος στο Βανκούβερ και μια μέρα καθόμουν στον καναπέ και έκανε τόση ζέστη και σκεφτόμουν μια παγωμένη μπύρα. Και το επόμενο που σκέφτηκα ήταν “και γιατί όχι και μπύρα και noodles;”» είπε, στο Insider, η Τζούλια.