Ο καφές είναι θεμελιώδες μέρος της κουλτούρας των τροφίμων σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη βιομηχανία τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία καφέ έχει αλλάξει δραστικά για διάφορους λόγους. Ως manager καταστημάτων εστίασης ή ιδιοκτήτης, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις νέες τάσεις των τροφίμων, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε κάθε τι νέο και δημοφιλές. Ακολουθούν ορισμένες γενικές τάσεις που έχουν παρατηρηθεί στη βιομηχανία του καφέ το 2020, σύμφωνα με το webstaurantstore.com.

Specialty Ροφήματα

Μια αυξανόμενη τάση στη βιομηχανία καφέ προσφέρει μια μεγαλύτερη ποικιλία ποτών καφέ και αρωματικών ποτών για ένα συνεχώς εξελισσόμενο κοινό που πίνει καφέ. Τώρα, όταν πηγαίνετε σε μια καφετέρια, υπάρχουν δεκάδες ποτά που μπορείτε να επιλέξετε, που κυμαίνονται από παγωμένα ποτά, πειραγμένες επιλογές καφέ έως κλασικές επιλογές. Ορισμένοι νέοι τύποι specialty  ροφημάτων που θα είναι δημοφιλή το 2020 είναι Coffee-Cola Drinks (συνδυασμοί καφέ και αναψυτικού), Non-Dairy Milk (με απουσία γαλακτοκομικών ειδών από τα ροφήματα), Healthy Coffees (όπως ο maca coffee).

Καφέδες Νέας Γενιάς

Με μια μεγαλύτερη ποικιλία διαθέσιμων ποτών καφέ έρχεται το μέλλον. Μια μελέτη του 2017 έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης μπορεί να έχουν οδηγήσει σε αύξηση των καταναλωτών καφέ. Μετά τη δημοσίευση αυτών των αποτελεσμάτων, ο Εθνικός Σύνδεσμος Καφέ ανακάλυψε ότι το ποσοστό των ημερήσιων καταναλωτών καφέ αυξήθηκε από 57% σε 62% κατά τη διάρκεια ενός έτους. Με την αύξηση των καταναλωτών καφέ εκεί έξω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καφές γίνεται πιο δημοφιλής στις νεότερες γενιές.

Τάσεις προμήθειας καφέ

Οι νέοι θέλουν τον καφέ τους εν κινήσει και σε ένα ελκυστικό πακέτο, αλλά οι καταναλωτές καφέ γενικά κινούνται προς τον αειφόρο καφέ. Καθώς το ενδιαφέρον για τον καφέ αυξάνεται, το ίδιο θα αυξάνει και η ζήτηση για περιβαλλοντική και κοινωνική δικαιοσύνη στη βιομηχανία καφέ.