Είναι λογικό οι baristas να ψάχνουν συνέχεια να βρουν νέες συνταγές και τεχνοτροπίες, για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες τους, όμως στις παρακάτω περιπτώσεις, μάλλον θα λέγαμε ότι το παραέκαναν…

1. Καφές με …αβοκάντο

Το ξέραμε ότι το αβοκάντο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη γαστρονομία, αλλά δεν περιμέναμε να το δούμε να συνδυάζεται με έναν latte! Αυτή η τάση ξεκίνησε από τη Μελβούρνη και την Τουρκία.

To Avolatte είναι ουσιαστικά ένας latte, που σερβίρεται σε ένα “κέλυφος” αβοκάντο και μάλιστα – εάν θέλει ο πελάτης- προστίθεται και χυμός αβοκάντο στο ρόφημα.

2) Καφές με …κάρβουνο

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα καυτό καφέ, καθώς αφού παρασκευαστεί και τοποθετηθεί στο φλιτζάνι, προστίθεται ένα κομμάτι καυτό κάβρουνο, που δημιουργεί βρασμό.

Αυτός ο καφές σερβίρεται στην Ινδονησία και μάλιστα λέγεται πως ο συνδυασμός του με το κάρβουνο κάνει καλό στο στομάχι και στη δυσπεψία.

3) Καφές με …μαρέγκα

Στη Σεούλ έκανε την εμφάνισή του ένας νέος τρόπος σερβιρίσματος του καφέ, που είναι ιδανικός για τους λάτρεις του πολύ γλυκού καφέ.

Θυμίζει και στην όψη και στη γεύση σαντιγί, ωστόσο, η μαρέγκα δεν λιώνει στον καφέ. Μάλιστα, επειδή η μαρέγκα είναι φτιαγμένη μόνο από ασπράδια αβγού, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια, ο καφές αυτός ενδείκνυται και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και αποφεύγουν το γάλα και τις κρέμες.