Οι σεφ – κριτές Judges Michael Bonacini και Claudio Aprile του γνωστού reality μαγειρικής MasterChef Canada μίλησαν στο site The Social για τα κορυφαία food trends του 2017 και τα κυρίαρχα υλικά. Τι προστάζει, λοιπόν, η μόδα… στην κουζίνα;

Θαλάσσια Λαχανικά

Μέσα στη χρονιά περιμένουμε να δούμε όλο και περισσότερα θαλάσσια «λαχανικά» να χρησιμοποιούνται σε πιάτα και σαλάτες, μιας και δίνουν μία έξτρα αλμυρή γεύση. Πρώτα στην προτίμηση των σεφ το φυτό wakame, τα φύκια nori και τα κόκκινα φύκια dulse.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει ευεργετικές ιδιότητες, καθώς βοηθάει στην πέψη, προστατεύει το στομάχι και το έντερο και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Η πιο συχνή του μορφή είναι σε σκόνη, ως καρύκευμα, ενώ μερικοί τολμούν ακόμα και το φυτό σε συνταγές.

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι το λαχανικό που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν ως το υγιεινό υποκατάστατο άλλων προϊόντων, όπως το ρύζι και η πατάτα. Φέτος βλέπουμε πουρέ από κουνουπίδι, ψητό ή τηγανιτό κουνουπίδι, αλλά και σε άλλες συνταγές, όπως σουφλέ.

Jackfruit

Μη σας ξεγελάει το όνομα και η εμφάνισή του, δεν είναι ένα ακόμα τροπικό φρούτο. Φέτος το Jackfruit είναι το νούμερο 1 υποκατάστατο κρέατος, κυρίως στις χορτοφαγικές κουζίνες., μιας και έχει πλούσια γεύση και την ινώδη σύσταση του κρέατος και μας έρχεται από την Νότια Αμερική.

Φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση

Είτε πρόκειται για πιο γνωστά σε μας φαγητά, όπως το τουρσί και τα παστά, είτε για πιο έθνικ συνταγές όπως τα kimchi και kombucha, τα φαγητά που έχουν υποστεί κάποιου είδους ζύμωση και παλαίωση είναι της μόδας.

Τάκος

Η μεξικάνικη κουζίνα συνεχίζει να είναι τάση, με τα τάκος να αποτελούν μία από τις αγαπημένες επιλογές των πελάτων, ειδικά σε πιο υγιεινές παραλλαγές.