Τα χωριά μας, αρκετά πλούσια σε αμπέλια,  με πεισματάρηδες νέους και έμπειρους μεγαλύτερους, η ενημέρωση των καταναλωτών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τα wines bars που όλο αυξάνονται, έχουν δημιουργήσει έναν απαιτητικό καταναλωτή της οινογευσίας ή αλλιώς του κρασιού.

Η αγορά γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική με την ζήτηση του κρασιού να αυξάνεται και να απαιτεί όλο και πιο λεπτομερή γνώση των κοινωνικών και εμπορικών τάσεων.

  1. Βιολογικό κρασί

Η διαδικασία παραγωγής που περιλαμβάνει όλο και λιγότερες παρεμβάσεις στις φυσικές ισορροπίες των υλικών φαίνεται να αποτελεί ισχυρή τάση και να δημιουργούνται ειδικές κατηγορίες, που απευθύνονται σε φανατικούς οπαδούς.

  1. Ροζέ κρασί

Αφού ξεπεράστηκαν οι μύθοι ότι τα ροζέ κρασιά είναι η ανάμιξη του κόκκινου και του λευκού και ότι δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο, το ροζέ κρασί φαίνεται να έχει εκτοξευτεί στη ζήτηση των καταναλωτών. Το ροζέ, είναι το κρασί που μπορεί να είναι και ο πρωταγωνιστής μιας βραδιάς αλλά και ο τέλειος συνοδός ενός φαγητού. Η γεύση του είναι πιο διακριτική από του κόκκινου αλλά και με περισσότερο βάθος από του λευκού. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι τσάροι της Ρωσίας, καθώς και οι βασιλείς της Γαλλίας προτιμούσαν να πίνουν ροζέ κρασί!

  1. Μαλαγουζιά

Η δημοφιλέστερη και πιθανότατα η πιο ευρέως γνωστή ελληνική ποικιλία, η μαλαγουζιά, με πιπεράτη γεύση αλλά και με αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, άξια έχει κρατήσει υψηλή θέση στην προτίμηση των οινοποιών, οινολόγων και οινόφιλων. Ευαίσθητη ποικιλία που χρειάζεται τη δέουσα προσοχή, σίγουρα έχει κερδίσει έναν κοσμοπολίτικο αέρα. Ιδανικό για την μεσογειακή κουζίνα, για λευκά τυριά αλλά και ως απεριτίφ.

  1. Μπλε κρασί

Ναι, ναι καλά διαβάσατε μπλέ κρασί! Χάρη σε 6 Ισπανούς, το μπλε κρασί ήρθε για να μείνει αφού ήδη πωλείται σε 25 χώρες. Το χρώμα του οφείλεται σε μια χρωστική ουσία, που περιέχεται στο δέρμα του σταφυλιού. Έχει γλυκιά γεύση και μπορεί να συνοδευτεί με όλα καθώς η παραγωγή του αποτελείται και από κόκκινα αλλά και από λευκά σταφύλια. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοκτέιλ αλλά και ως απεριτίφ. Εύκολο προϊόν για τον επαγγελματία, με μεγάλη απήχηση στον καταναλωτή, αλλά και με ψυχολογικό ενδιαφέρον, αφού το μπλε σε όρους ψυχολογίας σημαίνει κίνηση, καινοτομία, ρευστότητα, αλλαγή και άπειρο.

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2020” του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/cafe-bar-restaurant-marketing/cabare-magazine-4/