Ο κόσμος του κρασιού εκρήγνυται! Τόσα πολλά νέα πράγματα συμβαίνουν γύρω από τον κόσμο του κρασιού και για να πάρετε μια πραγματική αίσθηση για το τι να περιμένετε το 2017 παρακάτω υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τις επερχόμενες τάσεις. Και είναι όλα καλά νέα για τους λάτρεις του κρασιού.

Οι άνθρωποι μιλούν για το κρασί περισσότερο από ποτέ και ευελπιστούμε ποτέ να μην σταματήσουν να το κάνουν. Η αναζήτηση του κρασιού έχει ξεφύγει από την κλασική με τους οινοχόους. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι διαβάζουν πράγματα στο διαδίκτυο ή και εγγράφονται σε μαθήματα για να εκπαιδευτούν γύρω από το κρασί.

Η τεχνολογία του κρασιού έχει πάρει φωτιά. Μια εφαρμογή που αφορά τα κρασιά δεν είναι επαρκής αλλά ούτε και νέα ιδέα. Οι λάτρεις του κρασιού περιμένουν περισσότερα. Έτσι, νέες εφαρμογές και νέοι τρόποι προσέγγισης του κρασιού αναμένεται να εμφανιστούν. Η τεχνολογία όμως χρησιμοποιείτε και στους αμπελώνες αλλά και στην παραγωγική διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, έχουμε υψηλότερης ποιότητας προϊόντα που αναπληρώνουν την ζήτηση για υγιεινά προϊόντα.

Κάτι που επίσης είναι νέα προσέγγιση είναι ο τρόπος κατανάλωσης των αφρώδη οινών. Όλοι αγαπούν τους αφρώδης οίνους αλλά θεωρούν πως θα πρέπει να τα καταναλώνουν ακόμα και με το μεσημεριανό γεύμα. Έτσι λοιπόν αναμένετε να αυξηθεί η ζήτηση για αφρώδη οίνο (σαμπάνιες). Οι αφρώδη οίνοι είναι αγαπημένη κατηγορία κρασιού γιατί έχουν χαμηλότερο αλκοόλ και φαινομενικά μπορείτε να πίνετε περισσότερο, είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και κάπως έτσι γίνεται το αγαπημένο μας κρασί. Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται και για τα ροζέ κρασιά.

Όλο και πιο συχνά βλέπουμε να σερβίρονται στα εστιατόρια κρασί με το ποτήρι. Αυτό μπορεί να το συναντήσετε και σε κάποιες κάβες όπου πριν αποφασίσετε πιο κρασί θα αγοράσετε θα το έχετε πρώτα δοκιμάσει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να ρωτάτε για την γεύση του κρασιού είτε πριν το αγοράσετε είτε πριν το δοκιμάσετε. Κανείς δεν θα προσβληθεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι στο τέλος.

Η ποικιλία Syrah προέρχεται από το δέρμα πολύ σκούρων σταφυλιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κρασί να καταλήγει να είναι πιο σκούρο και από ένα Cabernet. Και στην πραγματικότητα έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι άλλα κόκκινα κρασιά. Επομένως φαίνεται ότι αυτή η ποικιλία θα απασχολήσει πολύ τους λάτρεις του κρασιού που λατρεύουν τα πλούσια κόκκινα κρασιά και είναι και πιο οικονομικό στην κατηγορία του. Για να μην αναφέρουμε ότι πηγαίνει πολύ με τις περισσότερες κουζίνες αλλά κυρίως με το μπάρμπεκιου.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να δώσουμε περαιτέρω προσοχή στην παραγωγή κρασιού μιλώντας για τους παραγωγούς αλλά και ως καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του κρασιού που πίνουμε αλλά και τα συστατικά, την παραγωγική διαδικασία κτλ.

Όλες αυτές οι τάσεις είναι φοβερές για τους λάτρεις του κρασιού, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για μια μεγάλη χρονιά.

Πηγή: wineoutlet.gr – Ενημέρωση για τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και online αγορά