pita

Αν έχετε εστιατόριο, ξενοδοχείο, καφέ ή bar και έχετε πίτες στον τιμοκατάλογο σας,  η παρακάτω λίστα θα σας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αν δεν έχετε, είναι καιρός να εντάξετε ένα προΐόν καθαρά ελληνικό και τόσο νόστιμο.

Γκιουλαμάς:Καταγωγή από την Κρήτη, εκτός από συκωτάκια πουλιών, περιέχει αρνίσιες καρδιές, σταφίδες, καρύδια, φουντούκια, κουκουνάρια και κανέλα.

Μπατσαριά:Καταγωγή από τα Γιάννενα, φτιαγμένη με λάχανο, τυρί και ξινόγαλο. Η ζύμη είναι με αλεύρι από καλαμπόκι.

Πλαστός:Καταγωγή από τη Θεσσαλία, παρασκευάζεται από καλαμποκίσιο αλεύρι και πράσα, σπανάκι και  φέτα.

Γροθόπιτα:Καταγωγή από Βόρειο Ήπειρο, περιέχει κοτόπουλο, ρύζι, κρεμμύδια και φέτα.

Γκιεσλεμέδες : Καταγωγή από Μυτιλήνη, πρόκειται για πιτάκια που ψήνονται στο τηγάνι. Φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο, μαλακή φέτα και λίγα αυγά

Παπαυτιά:Καταγωγή από τη Μακεδονία, πρόκειται για πιτάκια με κιμά από ζυμάρι ψωμιού, το οποίο ανοίγεται σε φύλλο, κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζεται με κιμά και κρεμμύδι.

Φλαούνα:Καταγωγή από το Μεσολλόγι, πρόκειται για τυρόψωμο, από φέτα και ζύμη με μαγιά.

Μπατζίνα: Καταγωγή από την Καρδίτσα, πρόκειται για κολοκυθόπιτα που η γέμισή της γίνεται με τη χρήση είτε αλευριού είτε φρυγανιάς.

Μαμαλίγκα: Καταγωγή από τη Λαμία, δε φτιάχνεται με φύλλο αλλά με χυλό και μέσα σε αυτόν προστίθεται η φέτα.

Μπρικόπιτα:Καταγωγή από το Μεσολόγγι, πρόκειται για κοτόπιτα με κρέμα από το ζωμό κότας,  καλαμποκίσιο και σταρένιο αλεύρι, στην οποία προστίθενται κρεμμύδια, αυγά και αλάτι-πιπέρι.

Πηγή: Supply.gr, o 1ος Online Οδηγός Προμηθευτών για την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας