Εκεί έξω υπάρχει μια καταιγίδα από food trends που μπορείς να αντικρίσεις παντού. Μπες στον λογαριασμό σου στο Instagram και θα έρθεις αντιμέτωπος με το κάρβουνο, τους μονόκερους και εκατομμύρια άλλους τρόπους για το μοναδικό και αδιανόητο burger. Σε αυτήν την ομίχλη από τα food trends ποια είναι αυτά που εν τέλει αξίζουν μια δοκιμή;

Το eventbrite.com πήρε συνέντευξη από 4 chef του San Francisco για να ανακαλύψει αλλά και να μας παρουσιάσει ποια είναι αυτά τα υλικά που έρχονται να κατακλύσουν την κουζίνα του 2018, ποια είναι τα food trends που αξίζουν να προστεθούν στη λίστα μας και ποια θα ήταν καλύτερα να τα απορρίψουμε.

Kathy Fang- chef του Fang Restaurant

Ποια είναι τα υλικά του 2018 που σε έχουν ενθουσιάσει;

Τα έθνικ μπαχαρικά, βρώσιμα λουλούδια και βότανα και τα εναλλακτικά προϊόντα χωρίς γλουτένη και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Ποια είναι τα trends που αξίζουν να δοκιμάσουμε φέτος;

Η Ταϊβανέζικη Κουζίνα: πολλές ασιατικές κουζίνες που δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό έχουν αρχίσει και έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς όπως για παράδειγμα η σύγχρονη Χαβανέζικη κουζίνα και η σύγχρονη Φιλιππινέζικη κουζίνα.

Ποια είναι τα trends που θα έπρεπε να αποφύγουμε αυτή τη χρονιά;

Τα εναλλακτικά κρουασάν: βλέπεις παντού κρουασάν γεμισμένα και αρωματισμένα με κάθε είδους βάρβαρων και τρελών υλικών όπως για παράδειγμα το βρώσιμο φύκι. Τα κρουασάν μου αρέσουν έτσι όπως ακριβώς είναι, φτιαγμένα με τον κλασικό τρόπο που αγγίζει την τελειότητα. Αν αρχίσεις να πειραματίζεσαι με αυτό παραπάνω από όσο θα έπρεπε, χάνεις την εστίασή σου από το τέλειο ψήσιμο και κατ’ επέκταση καταλήγεις σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.

Τα επιδόρπια με το σύνδρομο του instagram: για ποιο λόγο να φτιάχνουμε επιδόρπια σε σχήμα μονόκερου; Για ποιο λόγο όλα όσα φτιάχνονται να έχουν το σχήμα μονόκερου; Τα πάντα πλέον φτιάχνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζουν με κάτι μαγικό στο Instagram, με αποτέλεσμα όλα να είναι ίδια στο τέλος. Για παράδειγμα τα ρολάκια παγωτού, αναμφίβολα είναι πανέμορφα, αλλά έχουν άραγε διαφορετική γεύση από το κανονικό παγωτό; Σημασία έχει η γεύση, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα στοιχεία.

George Meza- Executive Chef του Onsen

Ποια είναι τα υλικά του 2018 που σε έχουν ενθουσιάσει;

Οι πίκλες από φύλλα τσαγιού

Ποια είναι τα trends που αξίζουν να δοκιμάσουμε φέτος;

Οι πράσινες επιλογές: Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα εκτιμηθεί περισσότερο η υγιεινή διατροφή και θα δοθεί έμφαση στη διατροφή που δεν περιλαμβάνει κρέας. Στο Onsen προσπαθώ να κρατήσω το μενού σε μια αναλογία της τάξης του 80% λαχανικά, και όλες τις κατεργασίες αυτών των υλικών τις κάνουμε εδώ.

Ποια είναι τα trends που θα έπρεπε να αποφύγουμε αυτή τη χρονιά;

Τον ενεργό άνθρακα: για εμένα είναι περισσότερο ένα τέχνασμα παρά μια συνειδητή χρήση ενός υλικού.

Denise St. Onge- Executive Chef του Contrada

Ποια είναι τα υλικά του 2018 που σε έχουν ενθουσιάσει;

Οι αγκινάρες, η πάπια και τα σπαράγγια

Ποια είναι τα trends που αξίζουν να δοκιμάσουμε φέτος;

Η ζύμωση και το τουρσί: Αν και έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι Chefs συνήθιζαν να χρησιμοποιούν και στο παρελθόν την διαδικασία της ζύμωσης και την παραγωγή ή χρήση λαχανικών τουρσί, έχω ακούσει ότι αυτό είναι πολύ στη μόδα φέτος. Προσωπικά χρησιμοποιώ κι εγώ αυτές τις διαδικασίες και η καλή τεχνική σου δίνει πάντα και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα trends που θα έπρεπε να αποφύγουμε αυτή τη χρονιά;

Κανένα: δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο. Πιστεύω ότι το καλό φαγητό πάντα αξίζει να δοκιμαστεί ανεξάρτητα από το ποια τεχνική χρησιμοποιείται.

Manish Tyagi- Executive Chef του August Five

Ποια είναι τα υλικά του 2018 που σε έχουν ενθουσιάσει;

Οι χειροποίητες πίκλες και οι νέες τεχνικές που προσφέρουν καινοτόμα υλικά, π.χ. αποξηραμένο ρόδι, σκόνη από αποξηραμένο lemongrass κ.α.

Ποια είναι τα trends που αξίζουν να δοκιμάσουμε φέτος;

Τα υλικά που σχετίζονται με τα εντόσθια: όπως οι περισσότερο chef που εστιάζουν στην υγιεινή διατροφή στα βιολογικά και οργανικά προϊόντα, θέλω να εξερευνήσω τα υλικά που σχετίζονται με τα εντόσθια καθώς επίσης και πολλές νοοτροπίες τις ινδικής κουζίνας.

Ποια είναι τα trends που θα έπρεπε να αποφύγουμε αυτή τη χρονιά;

Τα ίδια και τα ίδια: Ειλικρινά, έχω κουραστεί να βλέπω παντού τα ίδια πιάτα, τα ίδια μενού, με τα ίδια κλασικά, παλιά και βαρετά φαγητά. Θέλω και ελπίζω να δω περισσότερη καινοτομία και περισσότερο πειραματισμό στην κουζίνα ενός εστιατορίου.