Photo credit: independent.co.uk

Ο Γάλλος chef Cédric Grolet, που σύμφωνα με την ένωση ζαχαροπλαστικής Relais Desserts association ήταν ο καλύτερος ζαχαροπλάστης για το 2016, και φέτος εξελέγη ο “καλύτερος ζαχαροπλάστης εστιατορίου του κόσμου” στο γκαλά Les Grandes Tables du monde – στις 17 Οκτωβρίου 2017 – στη Νέα Υόρκη.

Ο Grolet φτιάχνει γλυκά στο διάσημο εστιατόριο του Παρισιού “Meurice” που έχει δύο αστέρια, και σεφ του οποίου είναι ο διάσημος chef Alain Ducasse!

Ο Grolet είναι πολύ δημοφιλής στη Γαλλία. Έχει πάνω από 560.000 άτομα, που τον ακολουθούν στο Instagram και πάνω από 130.000, που τον ακολουθούν στο Facebook, ενώ εμφανίζεται συχνά στην γαλλική τηλεόραση.

Ο κύβος του Rubik γίνεται …τούρτα!

Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά έργα του Grolet είναι οι εκπληκτικές τούρτες του, που είναι εμπνευσμένες από τον κύβο του Rubik. Αυτό το κυβιστικό γλυκό δημιουργήθηκε το 2013 από τον Γάλλο ζαχαροπλάστη και αναμφίβολα, πρόκειται για πραγματικά έργα τέχνης, που λυπάσαι να τα δοκιμάσεις, για να μην τα χαλάσεις.