Ο barista Dayne Levinrad, αφού είχε περάσει χρόνια δουλεύοντας στη Βραζιλία, στην Αυστραλία και στο Λος Άντζελες, επέστρεψε στην πατρίδα του στο Γιοχάνεσμπουργκ, άνοιξε την καφετέρια The Grind Coffee Company και αποφάσισε να κάνει κάτι εντελώς καινοτόμο, ιδιαίτερο και πιασαρικό.

pag

Ο Levinrad, λοιπόν, είχε την ιδέα για ένα νέο τρόπο σερβιρίσματος του καφέ σε χωνάκι παγωτού. Από τη θεωρία στην πράξη, βέβαια, ο barista  αντιμετώπισε αρκετά θέματα, με βασικό του πρόβλημα το γεγονός ότι το χωνάκι… έλιωνε. Τι έκανε, λοιπόν; Αγόρασε μηχανή για να φτιάχνει μόνος του χωνάκια, πειραματίστηκε με διαφορετικά αλεύρια και τελικά βρήκε τη λύση στη σοκολάτα.  Δηλαδή στην επίστρωσης του εσωτερικού του χωνιού με σοκολάτα, καθώς χρειάζονται 3 στρώσεις σοκολάτας και, μάλιστα, διαφορετικής σκληρότητας η κάθε μία, για να λειτουργήσουν ως μονωτικό υλικό ανάμεσα στον καφέ και το χωνάκι.

i

Ο καφές στο χωνάκι ή #Coffeeinacone όπως λέγεται στο Instagram έχει ενθουσιάσει τους πελάτες και όλοι τρέχουν να το βγάλουν έστω μία φωτογραφία. Βέβαια, για να πιει κανείς τον καφέ χωρίς να γίνει χάλια έχει στη διάθεσή του 10 λεπτά, οπότε ίσως γι αυτό στην Ελλάδα να μην έπιανε αυτή η ιδέα…