Όλο και περισσότερα ζωάκια γίνονται πρωταγωνιστές σε διάφoρες καφετέριες του κόσμου. Από ότι φαίνεται ο κόσμος έχει βαρεθεί τις καφετέριες με γάτες και θέλει μία αλλαγή.

1. Καφετέρια με σκατζόχοιρους 

Ιαπωνία, Τόκυο: Η καφετέρια λέγεται Harinezumi, που σημαίνει σκατζόχοιρος και έχει ξετρελάνει τους ντόπιους και τους φιλόζωους. Οι πελάτες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τους σκατζόχοιρους και να τους ταϊσουν.


2. Καφετέρια με πρόβατα 

     

Νότια Κορέα, Σεούλ: Όλα στην καφετέρια -μέχρι και το λογότυπό της- έχουν ως θέμα τα πρόβατα. Η καφετέρια διαθέτει και εξωτερικό χώρο, για να είναι πιο άνετα τα ζωάκια, αυτό όμως δεν τα εμποδίζει από το να μπαίνουν μέσα και να πειράζουν τους πελάτες.


3. Καφετέρια με ερπετά

Ιαπωνία, Γιοκοχάμα: Χελώνες, σαύρες, ιγκουάνα, φίδια και άλλα παράξενα ερπετά πρωταγωνιστούν σε αυτό το καφέ. Ο πελάτης δεν χρειάζεται να πληρώσει είσοδο για να μπει, αρκεί να πάρει τουλάχιστον κάτι να πιει, αλλά πόσο εύκολο είναι να το πιει με ένα φίδι τυλιγμένο γύρω του;


4. Καφετέρια με κουκουβάγιες

Ιαπωνία, Τόκυο: Καθώς τις κουκουβάγιες δεν τις συναντά κανείς εύκολα στην καθημερινότητά του, οι θαμώνες έχουν αγαπήσει αυτό το καφέ, γιατί μπορούν να τις γνωρίσουν, να τις χαιδέψουν και να παρατηρήσουν αυτά τα εντυπωσιακά πτηνά.


5. Καφετέρια με λαγουδάκια

Ιαπωνία, Τόκυο: Στο Ms Bunny Cafe στο επίκεντρο είναι τα λαγουδάκια. Οι διαχειριστές της καφετέριες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή για το πόσο συχνά πρέπει να βγαίνουν εκτός κλουβιού τα λαγουδάκια, για να μην αγχωθούν ενώ δεν επιτρέπουν στους πελάτες να περνάνε πάνω από 10 λεπτά μαζί τους. Το μικροσκοπικό αυτό καφέ διαθέτει 12 κουνελάκια.

Αναμφίβολα, η Ιαπωνία και κυρίως το Τόκυο, καινοτομούν στα animal cafes. Μάλιστα το Τόκυο είναι από τις πρώτες πόλεις παγκοσμίως, όπου άνοιξαν καφετέριες με γάτες, και σήμερα έχει 37 cat cafes! Αυτές οι καφετέριες αφενός δημιουργήθηκαν σαν μία εναλλακτική πρόταση στο χώρο της καφεστίασης, αλλά όπως δηλώνουν και οι ιδιοκτήτες τους, στόχος είναι οι πελάτες να γνωρίσουν καλύτερα αυτά τα ζωάκια, πριν αποφασήσουν να υιοθετήσουν ένα.


Δείτε ακόμη: Οι καφετέριες με γάτες είναι το νέο trend στην Ευρώπη!