Τσάι του βουνού, πράσινο τσάι, μαύρο τσάι, λευκό τσάι, … Πολλές ποικιλίες και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε το αγαπημένο αφέψημα. Για να δούμε πώς πίνουν το τσάι σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ινδία: Masala chai

Μαύρο τσάι (συνήθως ποικιλίας  Assam) αναμειγνύεται με βραστό γάλα, ζάχαρη, σκόνη τζίνζερ, πιπέρι, γαρίφαλο και κάρδαμο.

Ηνωμένο Βασίλειο: earl grey/English breakfast

Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι Βρετανοί για το τσάι, άλλωστε με αυτό συνοδεύουν το πρωινό τους, αλλά και το απογευματινό τους κατά τις 3.00-5.00, τη λεγόμενη  παραδοσιακή «ώρα για τσάι». Δημοφιλέστερες επιλογές το αρωματικό τσάι earl grey και το μαύρο πλούσιο English breakfast.

Θιβέτ: Τσάι με βούτυρο -butter tea

Στο Θιβέτ πίνουν το τσάι po cha μέσα από μπολ, και φτιάχνεται με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Tea bricks, δηλαδή μπάρες τσαγιού τις  οποίες μουλιάζουν σε νερό όλο το βράδυ και αναμειγνύουν με βουβαλίσιο βούτυρο και λίγο αλάτι.

Ηνωμένες Πολιτείες: ice tea

Το τσάι έχει μεγάλη ιστορία στις ΗΠΑ, και το προτιμούν με  πάγο, στο οποίο προσθέτουν ζάχαρη ή σιρόπι και το απολαμβάνουν, κυρίως, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ιαπωνία: Matcha

To matcha είναι ένα υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι σε μορφή πράσινης σκόνης και, μάλιστα, φέτος έγινε και trend στο Instagram, με το Matcha latte tea. Έχει  μεγάλη παράδοση στη κινέζικη κουλτούρα, δίνεται ως δώρο, χρησιμοποιείται σε διάφορες τελετουργίες και απολαμβάνεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Μαλαισία: teh tarik

Ένα φλιτζάνι teh tarik είναι απαραίτητο για το μαλαισιανό πρωινό. Πρόκειται για μαύρο τσάι με συμπυκνωμένο γάλα και ζάχαρη και συχνά βάζουν και μπαχαρικά.

Ταϊβάν: Bubble tea

Οι μπαλίτσες από το τσάι και συγκεκριμένα από φυτό tapioca είναι από τα δημοφιλέστερα ποτά στην Ταιβάν. Σερβίρεται  παγωμένο με γάλα ή φρούτα.