Οι μεγάλοι παίκτες delivery τροφίμων έχουν κατακτήσει τεράστιο μερίδιο αγοράς με προϊόντα μάρκετινγκ και περίεργες καινοτομίες. Για να αντέξουν στον ανταγωνισμό και να ανταποκριθούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών, οι ιδιοκτήτες παράδοσης τροφίμων θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις τελευταίες τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Οι εταιρείες παράδοσης τροφίμων δεν περιορίζονται πλέον από το εργατικό δυναμικό. Μπορούν να επιταχύνουν σημαντικά την παράδοση και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος χρησιμοποιώντας ρομπότ, drone και ακόμη και αλεξίπτωτο, σύμφωνα με το rubygarage.org.

Delivery με robots

Η εξέλιξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί αυτοκίνητα και ρομπότ παράδοσης. Για παράδειγμα, η Just Eat και η Starship Technologies έχουν αναπτύξει κινούμενα droids για να παραδώσουν τρόφιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά τα έξι τροχοφόρα droids μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα έως και 4 μίλια την ώρα και να παραδώσουν το φαγητό σε ακτίνα 10 μιλίων. Για πλοήγηση, τα droid χρησιμοποιούν σήμα GPS και κάμερες. Μόλις ένα droid φτάσει στον προορισμό του, ο πελάτης πρέπει να εισαγάγει έναν κωδικό.

Η Eat24 σε συνεργασία με την startup Marble και η Yelp δημιούργησαν αυτόνομα ρομπότ παράδοσης. Αυτά τα ρομπότ χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες Lidar και τρισδιάστατους χάρτες πόλεων υψηλής ανάλυσης για τον προσδιορισμό της πιο ακριβούς διαδρομής και την αποφυγή προσκρούσεων με πεζούς, κατοικίδια ζώα, ποδήλατα και άλλα μηχανήματα.

Delivery με drone

Η παράδοση φαγητού Drone ξεκίνησε με το Tacocopter που μεταφέρει tacos στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Στη συνέχεια, είδαμε τον Burrito Bomber το 2012 και το Domicopter να δοκιμάζεται από ένα ανεξάρτητο franchise Domino’s στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013

Μετά από αρκετές δοκιμές, δοκιμές θερμοκρασίας φαγητού και διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, ο Domino’s παρέδωσε δύο νόστιμες πίτσες σε ένα ζευγάρι της Νέας Ζηλανδίας με drone σε λιγότερο από 5 λεπτά το 2016.

“Μπορούν να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα φανάρια και να μειώσουν με ασφάλεια τον χρόνο παράδοσης και την απόσταση ταξιδεύοντας απευθείας στα σπίτια των πελατών. Αυτό είναι το μέλλον”, είχε δηλώσει τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Domino’s, Don Meij.

Delivery με αλεξίπτωτο

Έχετε ακούσει ποτέ για το Jafflechutes; Αν θέλετε να παραλάβετε τα Jaffles σας – ένα είδος φρυγανισμένο σάντουιτς – από αλεξίπτωτο, επισκεφθείτε τη Μελβούρνη.

Το πρώτο float-down εστιατόριο της Μελβούρνης επιτρέπει στους πελάτες να παραγγέλνουν τοστ μέσω PayPal. Στη συνέχεια, οι πελάτες πρέπει απλώς να περιμένουν στην τοποθεσία παραλαβής που σημειώνεται με Χ την καθορισμένη ώρα και να διασκεδάσουν πιάνοντας το φαγητό τους.

Μέχρι στιγμής, έχουν μόνο δύο αντικείμενα στο μενού: τοστ με τυρί και ντομάτα που ονομάζεται Drop It Like It Hot και τοστ με τυρί και ζαμπόν που ονομάζεται Gust of Wind. Αυτή η προσέγγιση παράδοσης μπορεί να διασκεδάσει τους πελάτες και να μειώσει το κόστος delivery.

1η δημοσίευση: 23 Ιουνίου, 2020