Στο Eater, παρουσιάζεται το νέο πιάτο του εστιατορίου Mugaritz, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και βρίσκεται στην Ισπανία.

Το εν λόγω πιάτο έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς πρόκειται για ένα μουχλιασμένο μήλο, που συνοδεύεται από κρασί, που έχει παραχθεί από επίσης μουχλιασμένα σταφύλια.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο πιάτο ονομάζεται Noble Rot (Ευγενής Μούχλα), καθώς ο μύκητας “Noble Rot” χρσηιμοπιείται, για να επηρεάσει τα σταφύλια σε κάποια μέρη της Ευρώπης, δίνοντάς τους μία ιδιαίτερη γεύση. Το κρασί που φτάχνεται από αυτά τα σταφύλια είναι το «botrytized».

Στο Mugaritz το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται με 4 ποτήρια κρασί από τις τέσσερις χώρες, που φτιάχνουν κρασί από αυτά τα μουχλιασμένα σταφύλια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το πιάτο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του R&D τμήματος του εστιατορίου και των sommelier του εστιατορίου. Το πιάτο αυτό συγχωνεύει τους δύο κόσμους και αντιπροσωπεύει την ομορφιά, αλλά και τα ταμπού γύρω από τα τρόφιμα, που είναι ζυμωμένα ή μουχλιασμένα.

 

Suprises at every bite🍐#texture #mugaritz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandra in Cuisine (@sandraincuisine) στις

Podredumbres nobles. No tengo palabras… #Mugaritz #RestauranteMugaritz #Dosestrellas #estrellaMichelin #the50best #50bestrestaurants #guipuzcoa #Renteria #AndoniLuisAduriz #podredumbres #nobles

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Estrella SIN Michelín (@estrellasinmichelin) στις