Το 2018 θα εμφανιστούν νέες τάσεις στα εστιατόρια, ωστόσο είναι κάποιες τάσεις του 2017, που αναμένεται να συνεχίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2018.

1. Σπιτικά καρυκεύματα

Η Κέτσαπ και η μουστάρδα δεν πρέπει να είναι οι μόνες επιλογές καρυκευμάτων. Οι νέες γεύσεις θα κρατήσουν τους πελάτες και θα τους κάνει να επιστρέψουν. Τα εστιατόρια προσφέρουν σπιτικά καρυκεύματα με δημοφιλή ορεκτικά και ανανεώνουν τα πιάτα τους.

2. Τοστ αβοκάντο

Στα μέσα του 2017, οι παραγγελίες για τοστ αβοκάντο αυξήθηκαν κατά 93% σε σύγκριση με το 2016. Αυτός ο αριθμός έχει έκτοτε ανέλθει στο 212%. Οι Millennials έβαλαν αυτό το πιάτο στο χάρτη πριν από μερικά χρόνια και θα εξακολουθούν να το ζητάνε το 2018.

3. Ενεργός άνθρακας

Είτε πρόκειται για παγωτό είτε για bagels, ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα πιάτων. Τα εστιατόρια αναζητούν διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να ξεκινήσουν με αυτό το διάσημο αποτοξινωτικό.

4. Εναλλακτικά ζυμαρικά

Πολλοί πελάτες στρέφουν την προσοχή τους σε εναλλακτικά ζυμαρικά σιτηρών – όπως quinoa, ρεβίθια ή φακές – καθώς και ζυμαρικά από λαχανικά, όπως το κολοκυθάκι και η γλυκοπατάτα. Τα εστιατόρια προσφέρουν τέτοιες επιλογές, για να προσεγγίσουν πελάτες, που επιλέγουν τρόφιμα χωρίς γλουτένη ή πιάτα χωρίς υδατάνθρακες.

5. Τυλιχτό παγωτό

Αυτή η ταϊλανδέζικη παγωμένη λιχουδιά έχει κερδίσει τους λάτρεις των γλυκών παγκοσμίως, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.