Το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller δημοσίευσε τη λίστα με τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου.

Μπορεί να μην πρόκειται για τα πιο φημισμένα εστιατόρια στον κόσμο, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί, που μπορούν να τα επισκεφθούν.

1. Ithaa Undersea Restaurant, Maldives

Το μενού με επιλογές από θαλασσινά και κρεατικά είναι στα 320 δολάρια σε αυτό το εκπληκτικό υποθαλάσσιο εστιατόριο.

2. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris

Το ορεκτικό μόνο κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 170 με 230 δολάρια, ενώ 50 δολάρια κοστίζει το γλυκό.

3. Per Se, New York City

Το μενού των 8 πιάτων με τίτλο “όστρακα και πέρλες” κοστίζει 325 δολάρια.

4. SubliMotion, Ibiza, Spain

Το εστιατόριο διαθέτει μόνο 12 θέσεις και το μενού του, που αποτελείται από 20 πιάτα, κοστίζει 1.500 δολάρια!

5. Maison Pic, Drôme, France

Η Chef Anne-Sophie Pic είναι μία από τις 6 σεφ στον κόσμο, που διευθύνουν κουζίνα βραβευμένη με 3 αστέρια Michelin. Το μενού των 9 πιάτων της κοστίζει 320 δολάρια.

6. Aragawa, Tokyo

Οι λάτρεις του κρέατος μπορούν να απολαύσουν τα μενού του εστιατορίου, που κυμαίνονται ανάμεσα στα 261 και 313 δολάρια.

7. Hôtel de Ville, Crissier, Switzerland

Το καλύτερο μενού του εστιατορίου κοστίζει 400 δολάρια, ενώ η τιμή ανεβαίνει αρκετά, εάν ο πελάτης παραγγείλει ένα μπουκάλι κρασί από τη -40 σελίδων- λίστα κρασιών του εστιατορίου.

8. Ultraviolet, Shanghai, China

Η τεχνολογία συναντά την υψηλή μαγειρική, καθώς το μενού των 200 πιάτων (κόστος 598 δολάρια) σερβίρεται συνοδεία μουσικής, βίντεο, αρωμάτων και προσομοιώσεων.

9. Alain Ducasse at The Dorchester, London

Το εποχικό μενού των 6 πιάτων κοστίζει 180 δολάρια, χωρίς τη συνοδεία ποτού.

10. Restaurant Le Meurice, Paris

Το μενού των 445 δολαρίων περιλαμβάνει 3 πιάτα και την επιλογή τυριών και επιδορπίων.