Τα επιδόρπια είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός ολοκληρωμένου μενού σε κάποιο εστιατόριο. Η εστίαση οφείλει να προσφέρει γλυκές γεύσεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ οφείλει, ακόμη, να μένει πάντα σε εγρήγορση και να μην βαλτώνει. Η ζαχαροπλαστική, λοιπόν, κινείται σε αυτό το μήκος κύματος και καθημερινά προσφέρει νέες τάσεις και νέα υλικά.

επιδόρπια

 

Τα επιδόρπια, λοιπόν, του 2019 θα χαρακτηρίζονται από τις παρακάτω τάσεις:

  • Η παράδοση… αλλιώς. Χαρακτηριστικά γλυκά, όπως το ραβανί, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, το γαλακτομπούρεκο κλπ, παραμένουν τα αγαπημένα όλων.  Ωστόσο, το θέμα είναι ότι οι ειδικοί του χώρου πειραματίζονται συνεχώς δημιουργώντας μια “πειραγμένη” παράδοση και προσφέροντας ολοκαίνουριες γεύσεις. Για παράδειγμα, το ραβανί αποκτά σοκολατένιο χρώμα, η κρέμα του γαλακτομπούρεκου μοσχοβολάει από τη μαστίχα ή το πικραμύγδαλο, στον μπακλαβά προστίθενται χουρμάδες κλπ.
  • Vegan pancakes. Οι vegan επιλογές γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερες. Τα ζωικά παράγωγα (γάλα, αυγά, τυρί κλπ) πλέον δεν κρίνονται απαραίτητα για τα κλασικά pancakes.
  • Gluten Free. Κέικ, brownies, τάρτες, κουλουράκια κλπ  δεν χρειάζεται να παρασκευαστούν με γλουτένη. Η τάση αυτή συνεχώς κερδίζει έδαφος, και είναι ιδανική για όλους όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, αλλά και για όλους εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους.
  • Matcha. Πρόκειται για ιαπωνικό τσάι σε μορφή πούδρας. Αυτό φαίνεται να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα επιδόρπια, κυρίως λόγω του εντυπωσιακού χρώματός του. Φανταστείτε μια καταπράσινη crème brûlée ή ακόμη και muffins
  • Υγεία πάνω από όλα. Λιγότερη ζάχαρη, περισσότερα υποκατάστατά της, λιγότερα λιπαρά, περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μικρότερες ποσότητες. Η ζαχαροπλαστική φαίνεται να μπορεί να είναι υγιεινή, και αυτή η τάση διαμορφώνεται καθημερινά στα εργαστήρια και τις κουζίνες όλου του κόσμου.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr