Αδιαμφισβήτητα η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πόλεις που φημίζονται για τη γαστρονομίας του και φυσικά το fast food, πέραν των αξιοθέατών της. 

Στον αγώνα, όμως, που διαδραματίζεται καθημερινά ανάμεσα στα τόσα ταχυφαγεία της πόλης φαίνεται να κερδίζουν τις εντυπώσεις τα παρακάτω 4, τα οποία τυγχάνει να είναι ελληνικά.

Το «Yia Yia’s Taverna», η αλλιώς η Ταβέρνα της Γιαγιάς,  είναι ένα ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Williamsburg. Επικεντρώνεται σε υγιεινά πιάτα και διαθέτει πολλές επιλογές για χορτοφάγους. Στο μενού του εστιατορίου, οι πελάτες θα βρουν πιάτα μόνο για χορτοφάγους, όπως τηγανητές μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια με σκορδαλιά, ιμάμ, και μελιτζάνες γεμιστές. Οι κριτικές του κοινού σε σελίδες αξιολόγησης εστιατορίων είναι εξαιρετικές, δίνοντας στο «Yia Yia’s Taverna» 4.5 στα 5 αστέρια.

 

Το «Souvlaki GR» είναι ένα ακόμη ελληνικό εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στο Μίνταουν Ιστ. Το εστιατόριο ανήκει στους Αμπι Σιέρρος(Abby Sierros), Παύλο Σιέρρο (Pavlos Sierros) και Κώστα Πλάγο (Kostas Plagos), και αυτοχαρακτηρίζεται ως «μία γεύση από Μύκονο στην καρδιά της Νέας Υόρκης». Το πιάτο-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου είναι ένα σάντουιτς με σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο που συνοδεύεται με ντομάτα, κόκκινα κρεμμύδια, πατάτες και τζατζίκι. Υπάρχουν επίσης εκδοχές με σουβλάκι γαρίδας, λουκάνικου, αρνιού και λαχανικών. Oι κριτικές είναι άριστες με 4.5 στα 5 αστέρια.

Το «Via Dei Greci» είναι ένα ελληνο-ιταλικό καφέ με φαγητό, που βρίσκεται στην Αστόρια. Διαθέτει πλούσιο πρωινό, αλλά σερβίρει επίσης σάντουιτς, σαλάτες και την γνωστή του ελληνο-ιταλική πίτσα. Οπως υποδηλώνει το όνομα, οι πίτσες του συγκεκριμένου εστιατορίου είναι ψητά ψωμάκια πίτας γαρνιρισμένα με σάλτσα μανιταριών, μοτσαρέλα και μανούρι.Το μενού συμπεριλαμβάνει επίσης πίτσα για πρωινό, που σερβίρεται με πραλίνα φουντουκιού και φρούτα. Μεγάλη είναι και η γκάμα γλυκών που προσφέρει.

Το «Kefi» είναι ένα ακόμη ελληνικό εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο Άπερ Γουέστ Σάιντ. Στο μενού μπορεί να βρει κανείς ντάμπλινγκς με ντομάτα, πικάντικο λουκάνικο, σπανάκι με φέτα, καθώς και κεφτεδάκια που σερβίρονται με δύο τρόπους: είτε με ψητό σκόρδο, ελιές και ντομάτα είτε με τζατζίκι, λεμόνι και ψωμί για πίτα. Οι κριτικές του κοινού και για αυτό το εστιατόριο είναι αρκετά καλές, δίνοντάς του 4 στα 5 αστέρια.