Τα bar trends αυτού του φθινοπώρου είναι εδώ και υπόσχονται να κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

bar trends

Τα bar, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι της εστίασης, κάθε χρόνο, αν όχι κάθε μέρα, παρουσιάζουν διαφορετικά trends, από τα οποία άλλα επιβιώνουν και άλλα εξαφανίζονται τόσο ξαφνικά όσο έκαναν την εμφάνισή τους.

Παρακάτω θα βρείτε τα 6 bar trends αυτού του φθινοπώρου που θα κατακλύσουν τα bar και θα γίνουν τα αγαπημένα όλων.

  1. Χωρίς αλκοόλ, με πολλή γεύση: τα mocktails παραμένουν στην κεντρική σκηνή των trends και αφήνουν άφωνους τους πάντες με τις μοναδικές τους γεύσεις.
  2. Ο πάγος αλλιώς: ο πάγος γίνεται μόδα και αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας ενός ποτού. Τόσο τα διάφορα σχήματα όσο και η ποιότητα είναι στο προσκήνιο.
  3. Η ανακύκλωση: κανένα κομμάτι των υλικών που χρησιμοποιούνται δεν πετιέται, αλλά αξιοποιείται στην ίδια ή σε άλλη συνταγή.
  4. Τα ελληνικά αποστάγματα: Τα ελληνικά spirits, μαστίχα, τσίπουρο, ούζο, κίτρο, τεντούρα, κάνουν rebranding κι εκσυγχρονίζονται.
  5. Η απλότητα: φέτος είναι η εποχή του μινιμαλισμού στις μπάρες. Έτσι οι συνταγές εστιάζουν περισσότερο στη γεύση και την ποιότητα και λιγότερο στην εικόνα.
  6. Νέα spirits: καινούργιες ετικέτες κάνουν την εμφάνισή τους, με πρωταγωνιστή κυρίως το ανερχόμενο mezcal, ακολουθούμενο από την τεκίλα και το ρούμι.