Το κρασί είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα πάθος, μια σταδιοδρομία, ένα χόμπι, ένα ποτό, η συνοδεία ενός γεύματος, μια επένδυση ή απλά ένας τρόπος διασκέδασης. Ανεξάρτητα από το πώς βλέπετε το κρασί, υπάρχει πάντα κάτι νέο για όλους να μάθουν γύρω από την σωστή δοκιμή του κρασιού.

κρασί

Γίνε Γκουρού Στη Δοκιμή Ενός Κρασιού

Η δοκιμή ενός κρασιού πολλές φορές περιγράφεται με βάση τα διάφορα χαρακτηριστικά της γεύσης του. Ένα κρασί, θα έχετε ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζεται ως ξηρό, ημίγλυκο, γλυκό, με γεμάτο η ελαφρύ σώμα, με υψηλές τανίνες, με νότες δρυός, ή για κρασιά που θυμίζουν εξωτικά φρούτα. Αλλά πρίν φτάσουμε στα χαρακτηριστικά των κρασιών θα πρέπει να ξέρουμε πως δοκιμάζουμε ένα κρασί.

Ποια είναι η κατάλληλη Θερμοκρασία σερβιρίσματος του Κρασιού;

Υπάρχει μια πεποίθηση ότι τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται ελαφρώς δροσερά ενώ τα κόκκινα κρασιά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει νόημα αλλά δεν είναι απαραιτήτως αλήθεια. Επειδή η θερμοκρασία που σερβίρετε το κρασί επηρεάζει σημαντικά τη γεύση του, η εκμάθηση μερικών βασικών οδηγιών θα ενισχύσει την απόλαυσή του.

Πώς να συντηρήσουμε σωστά ένα ανοικτό μπουκάλι κρασί;

Οι πελάτες πολλές φορές και ειδικά στα μπαρ επιλέγουν κρασί με το ποτήρι, με αποτέλεσμα μερικά μπουκάλια να μένουν ανοιχτά για όλο το βράδυ ή ακόμα και στον τέλος της ημέρας. Υπάρχουν, όμως και κρασιά και κυρίως τα κόκκινα, όπως το Pinot Noir, το Grenache και άλλες ποικιλίες, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να μην χαλάσουν. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να διατηρήσουμε σωστά ένα ανοικτό μπουκάλι κρασί;

Ετικέτα: Η Ταυτότητα του Κρασιού και Πως Να Την Διαβάσουμε

Οι ετικέτες κρασιών έχουν πολλές πληροφορίες που αφορούν το κρασί. Ορισμένες από αυτές είναι βοηθητικές για την κατανόηση του τι είναι στο μπουκάλι, ενώ άλλες δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για να σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε τις πληροφορίες που έχουν οι ετικέτες κρασιών και τι να αγνοήσετε, έτσι ώστε την επόμενη φορά που επιλέξετε κρασιά online να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει.

Πως να Κατανοήσετε και να Απολαύσετε το Κρασί

Το κρασί είναι πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Είναι ένα πάθος, μια σταδιοδρομία, ένα χόμπι, ένα ποτό, η συνοδεία ενός γεύματος, μια επένδυση ή απλά ένας τρόπος διασκέδασης. Ανεξάρτητα από το πώς βλέπετε το κρασί, υπάρχει πάντα κάτι νέο για όλους να μάθουν γύρω από την σωστή δοκιμή του κρασιού. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε για το κρασί, με συμβουλές για το πώς μπορείτε να το δοκιμάσετε καθώς και για το πως να μιλήσετε ή να γράψετε την εμπειρία γευσιγνωσίας σας. Θα δείτε επίσης πως να συνδυάζετε το κρασί με το φαγητό, καθώς και πώς γίνεται το κρασί.

Δείτε πως να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί

Θέλετε να επιλέγετε πάντα το καλύτερο κρασί; Επαναλάβετε μετά από μένα: Το κρασί είναι τροφή! ι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε μια εύκολη φόρμουλα για την επιλογή των καλύτερων κρασιών. Αναζητούμε στο διαδίκτυο, σε βιβλία ή περιοδικά σχετικά με τα καλά κρασιά για να βρούμε μια απάντηση. Αλλά η προσπάθεια μας αυτή μάλλον δεν οδηγεί πουθενά μιας και η ποικιλία των παραγωγών οίνου από όλες σχεδόν τις γωνιές της γης είναι μεγάλη. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλούστερη λύση που δεν απαιτεί όλα τα παραπάνω με την ψευδαίσθηση της εύκολης εμπειρογνωμοσύνης.

Κρασί και φαγητό! Οι ιδανικοί συνδυασμοί!

Αδιαμφισβήτητα, ο βασικότερος κανόνας συνδυασμού του φαγητού με κρασί είναι να συνδυάζει κανείς τις γεύσεις όπως ακριβώς αρέσει σε εκείνον. Από εκεί και μετά οι συνδυασμοί είναι άπειροι, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές για την σωστή επιλογή.

Κρασί Και Τυρί: Πως Να Τα Συνδυάσεις

Το κρασί και το τυρί καταναλώνονται μαζί εδώ και πολλούς αιώνες ανά την υφήλιο, θεωρείται από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αν δημιουργηθεί ο κατάλληλος συνδυασμός. Όπως και οι υπόλοιποι συνδυασμοί φαγητού και κρασιού, με κάποιους βασικούς κανόνες μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων. Η υφή, η οξύτητα, τα λιπαρά και οι τανίνες είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή μας. Αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι να αναδείξουμε τα αρώματα του κρασιού μας και τη γεύση του τυριού μας.

Γιατί Να Εκτιμήσετε Τα Ακριβά Κρασιά

Έχουμε όλοι παρατηρήσει μια λίστα με ακριβά κρασιά σε ένα εστιατόριο ή μια κάβα και υπάρχουν κρασιά που κοστίζουν περισσότερο από κάποια άλλα. Ποια είναι τα αίτια αυτής της ανισότητας ως προς την τιμή; Είναι μια σκέψη που όλοι μας έχουμε κάνει και δεν μπορούμε να βρούμε μια σαφή απάντηση

Τι Είναι τα Magnum και τα Jeroboam Κρασιά

Μια εξήγηση και ένας πλήρης οδηγός για όλα τα διαφορετικά μεγέθη ενός μπουκαλιού κρασιού και οι ονομασίες τους όπως Magnum και Jeroboam! Γιατί το μέγεθος έχει σημασία…!

Πολυβραβευμένα Ελληνικά Κρασιά Που Πρέπει Οπωσδήποτε Να Δοκιμάσεις

Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη και ταυτόχρονα πολύ παραδοσιακή χώρα στην παραγωγή κρασιού με την φήμη ότι αποτελεί το λίκνο της ευρωπαϊκής αμπελοκαλλιέργειας. Λόγω των αμέτρητων εκτάσεων που απλώνονται σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος, η ποικιλομορφία και το στυλ της κάθε ποικιλίας δίνει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Μερικές ποικιλίες καλλιεργούνται με σύγχρονα και διεθνώς προσανατολισμένα μέσα, ωστόσο πολλές ποικιλίες καλλιεργούνται σκόπιμα με παραδοσιακό τρόπο.

Κρασί και Φαγητό – Πως να Βρεις τον Τέλειο Συνδυασμό

Σίγουρα γνωρίζεις το παλιό ρητό που λέει «τα κόκκινα κρασιά ταιριάζουν με πιάτα που έχουν ως βάση τους το κόκκινο κρέας, ενώ τα λευκά κρασιά τα πίνουμε με ψάρι ή πουλερικά». Βέβαια, αυτή η πεποίθηση δεν αποτελεί μύθο και σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή, όμως υπάρχουν τόσες ποικιλίες και είδη κρασιών που αυτή η κατηγοριοποίηση μοιάζει πολύ φτωχή.