Πέρα από το μενού, τα κοκτέιλ και τα ροφήματα, ιδιαίτερο ρόλο παίζει και το σερβίτσιο και, φυσικά, το σωστό ποτήρι για κάθε ποτό. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι βασικοί τύποι ποτηριών που πρέπει να έχουν όλα τα μαγαζιά;

Highball/Τοm Collins

Το βασικό ψηλό, μεγάλο ποτήρι για όλες τις χρήσεις, από το σερβίρισμα νερού, μέχρι τους καφέδες και τα ποτά με τόνικ. Το Τοm Collins είναι λίγο πιο στενό και πολλά μαγαζιά το χρησιμοποιούν καθώς χωράει λιγότερη ποσότητα, αλλά ξεγελάει το μάτι του πελάτη.

Tumbler/Lowball-Old Fashiοned

Αυτό είναι το χαμηλό ποτήρι για τα πιο βαριά ποτά, όπως ένα bourbon ή ένα καλό ρούμι. Σε αυτό σερβίρονται και κοκτέιλ με βάση το bourbon και το ουίσκι, όπως το διάσημο κοκτέιλ “Old Fashioned” με βάση το Bourbon, εξ’ ου και το όνομα.

Coupe

Κολονάτο κοκτέιλ ποτήρι, με στρογγυλοποιημένες επιφάνειες, ενδείκνυται, κυρίως, για πιο εξωτικά ποτά, με βάση την τεκίλα ή το ρούμι, όπως μαργαρίτα ή daiquiri.

Martini

Μοιάζει πολύ με το coupe και είναι επίσης ένα κοκτέιλ ποτό, ωστόσο, το βασικό ποτό, που σερβίρεται σε αυτό το ποτήρι, είναι το κοκτέιλ Martini, από το οποίο παίρνει και το όνομά του.

Flute

To ψηλό κολονάτο ποτήρι στο οποίο σερβίρεται αποκλειστικά και μόνο για σαμπανιζέ κρασιά, σαμπάνια ή κοκτέιλ σαμπάνιας, όπως mimosas.

Pilsner

Το μεγάλο, ψηλό ποτήρι -που μοιάζει με κλεψύδρα- είναι το κατάλληλο ποτήρι για μία κρύα μπύρα.

Ποτήρια του κρασιού

Κολονάτα ποτήρια για κρασί, φυσικά, δεν μπορούν να λείπουν από κανένα μαγαζί. Πιο μεγάλα για τα κόκκινα κρασιά και πιο στενά με μικρότερο στόμιο για τα κρύα λευκά κρασιά.