της Χριστίνας Ροζάκη, huffingtonpost.gr*

Αφενός υφίσταται μια παγκόσμια έλλειψη αβοκάντο, υπάρχει επίσης μια συνεχής αύξηση της τιμής του, πλέον συστάθηκαν τα απύρηνα αβοκάντο που τρώγονται ολόκληρα, ενώ δεν είναι αμελητέος ο υπερκορεσμός που έχει υποστεί ο αμφιβληστροειδής μας αφού δεν δύναται ανάρτηση φαγητού στο instagram χωρίς μια ανφάς λήψη του φωτογενούς αυτού λαχανικού. Εφόσον το τέλος της εποχής του αβοκάντο είναι κοντά, ας προετοιμαστούμε για το επόμενο νοστιμότατο trend του 2018, ιδανικό για τους κρύους χειμώνες: τη σούπα.

Το Souping (αντικαθιστά το Juicing) έχει ξεκινήσει τη διαδρομή του εδώ και χρόνια και έχει φτάσει πλέον στην κορυφή των διατροφικών προτιμήσεων, καθώς διευκολύνει την εκμετάλλευση όλων των φαγητών που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο ή περισσέψει από το γεύμα, μια τάση που συνάδει με τη γενικότερη οικολογική μεταστροφή των τελευταίων ετών. Πλέον, δεν πετάμε ούτε τα κόκαλα του κρέατος αφού μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας σούπας, ενώ οι σούπες λαχανικών αποτελούν την ιδανική λύση για αποτοξίνωση.

Το κατεστραμμένο στυλ άλλωστε έχει λήξει οριστικά, αμετάκλητα και τελεσίδικα. Αποχαιρετούμε για πάντα την αποθέωση της ασθενικής εμφάνισης, της υποκουλτούρας (αλλά και του grunge), αφού ακόμη και η Frances Bean Cobain, η κόρη της Courtney Love και του Kurt Cobain, άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό στο Ιnstagram (ως spacewitchin_in_thekitchen) οπού υμνεί τα υγιεινά προτερήματα των συνταγών που φτιάχνει.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: huffingtonpost.gr