Μεγάλη έρευνα: τι αλλάζει στα εστιατόρια
Όπως βλέπουμε, στο 1ο μέρος του Infographic, αναλύονται οι τελευταίες τάσεις στα εστιατόρια.
Τι προτιμούν οι σεφ, τι παραγγέλνουν οι καταναλωτές, ποιες είναι οι τοπ 10 τάσεις μενού:
- ντόπια κρέατα και ψάρια
- προϊόντα από μικροκαλλιεργητές
- μενού με σεβασμό στο περιβάλλον
- υγιεινά παιδικά μενού
- παιδική διατροφή
- νέοι τρόποι κοπής κρέατος
- προϊόντα ολικής άλεσης
- μαγειρική χωρίς γλουτένη
- θαλασσινά χαμηλού κόστους
- υπερ-τοπικοί προμηθευτές
Στη δεξιά στήλη, παρουσιάζονται οι πιο hot εξελίξεις
-στη μαγειρική:
- επιστροφή του αυγού στην παγκόσμια κουζίνα
- άνοδος της έθνικ κουζίνας
- επιστροφή σε βασικά ποτά (σάκε, irish coffee)
- νέα σιρόπια από φυτά
-στην τεχνολογία και το marketing:
- το 90% των νέων 18-29 ετών κοιμούνται με το κινητό
- ραγδαία αύξηση της χρήσης του κινητού
- social media
- θεματικές βραδιές
-στην αισθητική και το design:
- food markets και συνολική αλλαγή στη διαδικασία παραγγελίας
- βαθιά χρώματα στη διακόσμηση
- μετάβαση από το μέταλλο στα γήινα υλικά
Παράλληλα, παρουσιάζεται μέσα από ένα έξυπνο σχήμα το πως διαχειρίζονται οι επιχειρηματίες της εστίασης την 1η ύλη με πιο έξυπνο τρόπο:
- αλλάζουν το μενού (32%)
- αλλάζουν την ποσότητα στα πιάτα (25%)
- βρίσκουν νέους προμηθευτές (24%)
- αυξάνουν τιμές (4%)
ενώ, παρουσιάζεται μία παγκόσμια επιστροφή της εστίασης στην υγιεινή διατροφή:
- 55% των σεφ προσπαθούν να κάνουν πιο υγιεινά τα πιάτα
Στο τελευταίο μέρος του Infographic, παρουσιάζονται οι πιο hot τάσεις στην τεχνολογία:
- tablets
- εφαρμογές κινητών τηλεφώνων
- ασύρματοι mobile τρόποι πληρωμής
Πηγή: Supply.gr, o 1ος Online Οδηγός Προμηθευτών για την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας.