Το πρώτο εστιατόριο με ειδικότητα στο “fish & chips” για vegan άνοιξε στο Λονδίνο και κάνει χρυσές δουλειές με την υπογραφή του Ντάνιελ Σάτον. 

fish & chips

Το σήμα κατατεθέν της Αγγλίας, ή αλλιώς το εθνικό φαγητό φαίνεται να αποκτά ακόμη περισσότερο κοινό, μόνο που αυτήν την φορά χορτοφαγικό. Το ψάρι αντικαθίσταται αλλά τα chips παραμένουν στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, δεν μαγειρεύονται ούτε ψάρια, ούτε γαρίδες στην κουζίνα. Αντί, λοιπόν, για τηγανητό παναρισμένο μπακαλιάρο με τηγανητές πατάτες, ο μπακαλιάρος έχει αντικατασταθεί από ανθό μπανάνας, ο οποίος έχει προηγουμένως μαριναριστεί σε φύκια προκειμένου να αποκτήσει γεύση θάλασσας, ενώ οι γαρίδες έχουν αντικατασταθεί από ιαπωνικό άμυλο πατάτας και θαλασσινά αρωματικά προκειμένου να θυμίζουν το κανονικό κοκτέιλ γαρίδας.

fish & chips

Ο Σάτον δηλώνει πώς δεν γνωρίζει κατά πόσον αυτή η νέα επιχείρηση θα είναι επικερδής, καθώς, τόσο τα υλικά όσο και η επεξεργασία τους  που ταιριάζουν σε μια vegan διατροφή είναι ακριβά. Τέλος, για να προσελκύσει αυτό το κοινό, στο μενού υπάρχουν και vegan burgers και vegan λουκάνικα, ώστε να υπάρχει ποικιλία.

fish & chips fish & chips