Σήμερα, οι άνθρωποι συνειδητοποιούν περισσότερο τι καταναλώνουν και πώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την ευημερία τους, και λόγω αυτής της εξέλιξης σημαντικές τάσεις αναδύονται και στον τομέα του τσαγιού. Αναλυτικότερα, η τελευταία τάση στη διατροφή εστιάζει έντονα στην ιδέα ότι αυτό, που καταναλώνουμε, έχει άμεση επίδραση στο σώμα μας και στις λειτουργίες του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συστατικά με πρόσθετα οφέλη, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της ενέργειας και της χαλάρωσης, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Αυτή η τάση έχει στρέψει τους καταλανωτές στο τσάι βοτάνων και όλο και πιο ιδιαίτερα βότανα παρευλάνουν στα φλιτζάνια μας, κυρίως τις ημέρες που η θερμοκρασία τείνει να πέφτει.

Το Χαμομήλι, το φασκόμηλο, η λουίζα, η μέντα και το τσάι του βουνού είναι μόνο κάποιες από τις πιο δημοφιλείς φυσικές επιλογές αφεψημάτων. Άλλα συστατικά που συναντώνται όλο και περισσότερο στον τομέα των αφεψημάτων είναι οι υπερτροφές, όπως το Ιπποφαές και τα goji ή acai berries, που θεωρούνται ευεργετικά λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά.

 

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2021-2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2021