Η μπύρα, το πολυαγαπημένο ποτό όλων, διαγράφει μεγάλη πορεία μέσα στον χρόνο. Συγκεκριμένα πρωτοεμφανίστηκε πριν από 5,5- 6 χιλιάδες χρόνια καθαρά από τύχη. Μάλιστα φαίνεται να εφευρέθηκε από ένα ξεχασμένο βρεγμένο κριθαρένιο καρβέλι ψωμί, αφού αυτό είναι η αιτία που άρχισε μια διαδικασία ζύμωσης. Αυτήν την διαδικασία ζύμωσης παρατήρησαν οι άνθρωποι και προφανώς την εξέλιξαν.

μπύρα

Φυσικά, με την πάροδο του χρόνου και την μεταβολή των ανθρώπινων αναγκών και συνηθειών, η μπύρα και η κατανάλωσή της άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνά. Από εκεί που καταναλωνόταν μόνο εποχιακά για να ξεδιψάσει τον άνθρωπο, πλέον πίνεται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Πλέον, με την μπύρα να αγαπιέται πολύ, πολλά είναι τα εστιατόρια  που αποφασίζουν να προσαρμόσουν το μενού τους με κύριο συνοδευτικό, ή ακόμη και υλικό, την ίδια. Φυσικά για τέτοιου είδους προσαρμογές χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τα παρακάτω βασικά 4 tips για το συνδυασμό του φαγητού με την μπύρα.

  1. Η μπύρα που έχει υψηλό δείκτη αλκοόλ και έντονη ταυτότητα δεν είναι οι ιδανικές για να συνοδεύσουν κάποιο πιάτο. Καλύτερα να προτείνετε, λοιπόν, στους πελάτες σας να τις καταναλώσουν μετά το φαγητό.
  2. Η μπύρα ταιριάζει με το φαγητό όταν έχουν τα ίδια αρώματα ώστε να συνδέονται σαν δύο κομμάτια παζλ.
  3. Με τα ορεκτικά και τα πρώτα πιάτα ταιριάζει περισσότερο μια πικρή μπύρα, καθώς ανοίγει την όρεξη.
  4. Η μπύρα με μια πιο φρουτώδη γεύση  ταιριάζει με πιο λιπαρά φαγητά, καθώς το πιάτο έρχεται σε μια ισορροπία.

Σημαντικό, επίσης, είναι να ξέρει κανείς ποια είναι η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος. Μια καλή και ποιοτική μπίρα πρέπει να σερβίρεται σε ενδιάμεση θερμοκρασία. Ούτε παγωμένη, ούτε σε θερμοκρασία δωματίου. Μάλιστα, οι ανοιχτόχρωμες μπύρες σερβίρονται, συνήθως, κρύες σε αντίθεση με τις βαριές και σκουρόχρωμες μπίρες που σερβίρονται ζεστές.

 

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr