Το κρασί θεωρείται από την αρχαιότητα κιόλας ιδανικό δώρο για κάθε περίσταση. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι ένα δώρο σταλμένο από τους θεούς, ενώ οι Αιγύπτιοι έθαβαν τους αγαπημένους τους με μεγάλες ποσότητες κρασιού έτσι ώστε να είναι πλήρως εφοδιασμένοι και στην μεταθανάτια ζωή τους. Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι κάπως ξεπερασμένο να προσφέρεται ως δώρο ένα κρασί αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί την πιο ασφαλή λύση για πολλούς λόγους.

1. Διαλέγοντας το σωστό κρασί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξεις ότι νοιάζεσαι

Είτε πρόκειται για έναν φίλο είτε για ένα μέλος της οικογένειάς σου το να “ξοδέψεις” χρόνο για να βρείς το σωστό κρασί για εκείνους είναι μια υπέροχη κίνηση που δείχνει πόσο καλά τους γνωρίζεις και πόσο νοιάζεσαι γι’ αυτούς.

2. Για να δείξεις ότι τιμάς την καταγωγή του

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τον τόπο καταγωγής τους, και κυρίως εκείνοι που κατάγονται από χώρες όπου υπάρχει παράδοση στην παραγωγή κρασιού. Προσφέροντας τους επομένως ένα κρασί ίδιας καταγωγής δείχνεις την εκτίμησή σου απέναντί τους.

3. Δημιουργείς μια ανάμνηση

Όταν το δώρο που επιλέγεις να κάνεις σε ένα γάμο, μια επέτειο, μια γέννηση είναι κρασί, κάνει αυτόματα το συγκεκριμένο κρασί διαχρονικό. Αποτελεί δηλαδή, έναν θαυμάσιο τρόπο για να αποδώσεις φόρο τιμής στην συγκεκριμένη ημέρα.

4. Το απόλυτο δώρο για ένα δείπνο

Όταν πας σε ένα δείπνο κρασί για δώρο μπορείς να επιλέξεις ένα που να ταιριάζει με το φαγητό και να το αναδεικνύει. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις στους οικοδεσπότες ότι τους εκτιμάς και ότι το κάλεσμα τους σε φαγητό έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα.

5. Έχει ωραίο περυτίλιγμα

Όταν μιλάμε για δώρο αναπόφευκτα μιλάμε και για μια όμορφη εμφάνιση. Το ωραίο περιτύλιγμα θα προσθέσει μια επιπλέον πολυτέλεια στο δώρο σου. Ένα κουτί κατάλληλο για κρασί θα κάνει το δώρο σου απλό και στυλάτο.

6. Μπορείς να βρεις κρασί για κάθε περίσταση

Το κρασί συνοδεύει πολλές φορές την ζωή μας σε κάθε περίσταση, συνήθως ευχάριστη, και αποτελεί επομένως ένα δώρο που θα ενισχύσει το ευχάριστο κλίμα μιας γιορτής, μιας επετείου κα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποια κρασιά τα οποία συνδέονται άρρηκτα με συγκεκριμένες περιστάσεις. Για παράδειγμα έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας τον αφρώδη οίνο με Χριστουγεννιάτικους και άλλους εορτασμούς. Ακολουθώντας, λοιπόν τις παραδόσεις το να δωρίσεις ένα κρασί ή ένα καλάθι κρασιών σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού.

7. Έχει διάρκεια

Το κρασί είναι το τέλειο δώρο γιατί δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός μέχρι το πότε μπορεί να καταναλωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις το να μείνει είναι καλύτερο από τα να καταναλωθεί αμέσως. Έτσι, εκείνος που έχει λάβει το κρασί μπορεί να το απολαύσει όποτε εκείνος το επιθυμήσει χωρίς το άγχος της ημερομηνίας λήξεως του δώρου του.

8. Έχει ωραία εμφάνιση από μόνο του

Ακόμα και από μόνο του ένα μπουκάλι κρασί είναι αισθητικά ωραίο. Ένα όμορφο μπουκάλι μπορεί να διακοσμήσει το τραπέζι και υπάρχουν πολλά τέτοια κρασιά στην αγορά όπου κι αν τα αναζητήσεις.

9. Το κρασί δημιουργείται για να μοιράζεται

Το κρασί είναι ένα δώρο που φωνάζει “Μοιράσου με”. Είτε ο λαβών το μοιραστεί αμέσως μαζί σου είτε το απολαύσει αργότερα, σε κάθε περίπτωση το κρασί καταναλώνεται με παρέα. Όχι μόνο προσφέρεις ένα υπέροχο δώρο αλλά συμβάλλεις στο να δημιουργηθεί λόγος συνάντησης αγαπημένων προσώπων.

10. Έχει οφέλη για την υγεία

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, το κόκκινο κρασί έχει ορισμένα, μη αναμενόμενα οφέλη για την υγεία. Συμβάλει στην διαύγεια του μυαλού, στην μακροζωία, στην καλή κατάσταση της οδοντοστοιχίας κα. Σίγουρα τα οφέλη αυτά φαίνονται σε βάθος χρόνου αλλά και πάλι είναι ένα πλεονέκτημα για κάτι τόσο απολαυστικό όσο το κρασί.

 

Πηγή: wineoutlet.gr – Ενημέρωση για τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά και online αγορά