Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που αρχίζουμε να μιλάμε για τις πιο hot γαστρονομικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τη National Restaurant Organization, λοιπόν, αυτές είναι οι νέες μόδες:

  1. Νέα μέρη κρέατος

Όλοι και περισσότεροι χρησιμοποιούν το μοσχαρίσιο κρέας στο μενού τους και δοκιμάζουν νέα μέρη, συχνά πιο φθηνά, όπως τη σπάλα και το Vegas Strip Steak.

  1. Πιάτα εμπνευσμένα από το Street food

Ένας εύκολος τρόπος για να απολαύσει κανείς τοπικά εδέσματα είναι το Street food. Η μόδα αυτή, λοιπόν, περνά τώρα και στα μενού των εστιατορίων.

  1. Υγιεινά Παιδικά μενού

Η στροφή στην υγιεινή διατροφή είναι γεγονός και φυσικά περνά και στα παιδικά γεύματα. Χρειάζονται, λοιπόν, ευφάνταστοι τρόποι για να εντάξετε φρούτα και λαχανικά στα μενού για παιδιά.

  1. Αλλαντικά δική σας παραγωγής

Ένα μεγάλο στοίχημα φαίνεται να είναι η παραγωγή  δικών σας αλλαντικών και η χρήση τους σε συνταγές. Καπνιστά, παστά και αρωματισμένα μέρη κρέατος από τα χέρια σας, λοιπόν.

  1. Θαλασσινά με…οικολογική ευθύνη

Η χρήση των θαλασσινών δεν πρέπει να είναι αλόγιστη και όλο και περισσότεροι πελάτες στρέφονται σε θαλασσινά ιχθυοτροφιών και θέλουν να γνωρίζουν ότι η χρήση των θαλασσινών δεν επηρεάζει το οικοσύστημα, όπως πολλές περιπτώσεις υπερ – αλιείας.

  1. Πρωινό με έθνικ επιρροές

Πλέον τα περισσότερα εστιατόρια προσφέρουν πρωινό μέχρι το μεσημέρι, αν όχι και όλη την ημέρα. Πολλοί, λοιπόν, ζητούν έθνικ γεύσεις. Στραφείτε σε ασιατικές σάλτσες, παραδοσιακές συνταγές και καρυκεύματα.

  1. Δικές σας σάλτσες και καρυκεύματα

Η χρήση έτοιμων σαλτσών και καρυκευμάτων είναι ξεπερασμένη. Φτιάξτε δική σας μουστάρδα, μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας και εντελώς νέες sauces, παίξτε με τα καρυκεύματα, αποξηράνετε μεσογειακά μυρωδικά και δώστε άλλη γεύση στο μενού σας

  1. Αυθεντική έθνικ κουζίνα

Όχι μόνο επιρροές, αλλά  αυθεντικά πιάτα και συνταγές ζητούν οι πελάτες. Βρείτε τα απαραίτητα υλικά και όχι… κάτι παρόμοιο.

  1. Λαχανικά με…προέλευση και κληρονομιά

Οι πελάτες σας θα θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τα λαχανικά και τα φρούτα που χρησιμοποιείτε. Προτιμήστε βιολογικά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και τολμήστε να εντάξετε στο μενού σας και πιο ιδιαίτερες ποικιλίες λαχανικών και φρούτων.

  1. Αφρικανική κουζίνα

Γεύσεις από την αφρικανική κουζίνα φαίνεται να ζητούν όλο και περισσότεροι, οπότε είναι νέο τρεντ. Βαριά γεύματα, ιδιαίτερα καρυκεύματα, λαχανικά και πολλοί υδατάνθρακες από προϊόντα ολική άλεσης.