Ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός. Ναι, τα ψεύτικα φαγητά, τα υποκατάστατα υπάρχουν και σύμφωνα με το Business Insider στοιχίζουν περίπου 50 δις το χρόνο στους καταναλωτές. Όπως φαίνεται, είναι σύνηθες στα αμερικάνικα εστιατόρια να χρησιμοποιούνται πολύ φθηνότερα υποκατάστατα ως βασικά υλικά μερικών πιάτων, ακόμα και για τα πιο ακριβά πιάτα στα μενού.

Με τη βοήθεια του γαστρονομικού δημοσιογράφου και συγγραφέα  του βιβλίου Real Food/Fake Food, Larry Olmsted, το Business Insider παρουσίασε μερικά από τα πιο συχνά υποκατάστατα που τα πληρώνουν οι καταναλωτές για… χρυσάφι.

Αστακός

Σύμφωνα με έρευνα του Inside Edition που διεξήχθη το Φεβρουάριο, το 35% των εστιατορίων χρησιμοποιούν φθηνότερα υποκατάστατα στα πιάτα τους με αστακό και ψαρικά, όπως σάρκα από άλλα ψάρια με παρόμοια γεύση, όπως το ταούκι.

Τρούφα

Τα μανιτάρια τρούφες δεν είναι απλά πολύ ακριβά, είναι και πολύ σπάνια. Πολλές φορές, λοιπόν, τα πιάτα με τρούφα δεν έχουν αληθινά κομμάτια από τα μανιτάρια, αλλά πρόκειται για αρωματισμένες συνταγές με λάδι τρούφας, το οποίο δεν είναι καν καθαρό λάδι τρούφας.

Μοσχάρι Kobe

Ο Olmsted υποπτεύεται ότι για έως και το 99% των πιάτων με μοσχάρι Kobe χρησιμοποιείται μοσχάρι πολύ χαμηλότερης ποιότητας, ειδικά όταν πρόκειται για μπιφτέκι, που είναι κιμάς και οι προσμίξεις είναι ιδιαίτερα εύκολες.