Σε παγκόσμιο επίπεδο, το fast food δημιουργεί έσοδα άνω των 570 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόνο οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 200.000 εστιατόρια τέτοιου τύπου. Και για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, η βιομηχανία fast food πρέπει να εξελιχθεί.

fast food

Εδώ είναι οι πιο πρόσφατες τάσεις fast food που θα συνεχίσουν να κυριαρχούν:

Η αξία στο επίκεντρο
Οι σημερινοί πελάτες έχουν επίγνωση πολλών πραγμάτων. Σε αυτό βοηθά το Διαδίκτυο,καθώς είναι πολύ εύκολη πλέον η σύγκριση τιμών και το ποια αλυσίδα προσφέρει την καλύτερη. Δεδομένου ότι τα fast food απευθύνονται περισσότερο νεώτερη γενιά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι πιο φορολογικά συνειδητοποιημένη από τους ηλικιωμένους, ενώ το 57% της Gen Z θα εξοικονομήσει χρήματα παρά θα το ξοδέψει αμέσως.

Self- service Kiosks
Μεγάλες αλυσίδες, όπως η McDonalds, ενημερώνουν την εμπειρία τους με τα περίπτερα αυτοεξυπηρέτησης. Και οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι και ικανοί να αλληλεπιδρούν με αυτήν την πρακτική όσο ποτέ. Και τα εστιατόρια fast food βλέπουν την McDonald’s να ξεπερνάει την απόδοση της αγοράς και να θέτει στόχο τιμών για τις μετοχές στα $180 από $142.

Διαφοροποίηση της γρήγορης  απλής λύσης από το fast food.
Η γρήγορη και απλή αγορά κατέστησε το σημείο διαφοροποίησης από το fast food, καθώς αποτελεί υγιεινότερη και υψηλότερης ποιότητας εναλλακτική λύση. Ωστόσο, δεδομένης της πίεσης που ασκείται στο fast food για μεγαλύτερη συνειδητότητα σε σχέση με την υγεία, σε συνδυασμό με την πίεση σε γρήγορους περιστασιακούς χρόνους για την παραγωγή συνεκτικών πιάτων με μεγάλη ένταση, οι δυο αυτές διαφορετικές γευστικές περιοχές συναντήθηκαν στη μέση.