Τι κάναμε όλοι μας για να πάρουμε έμπνευση προτού δημιουργηθεί το Pinterest; Το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο είναι πραγματικά ένα χρυσωρυχείο για όλους όσους λατρεύουν το φαγητό, και πραγματικά, προσφέρει τα πάντα, από τα πιο βασικά, δηλαδή συμβουλές μαγειρικής και δείπνου, μέχρι το πιο περίεργο.

Το Pinterest, επίσης, τείνει να είναι πολλές φορές μπροστά από την εποχή μας, αφού έχει εισάγει πολλές μόδες στη ζωή μας. Επομένως, τι πιο σωστό από το να αποφασίσουμε ποιες είναι οι επερχόμενες τάσεις στο φαγητό και το ποτό που θα μας κατακλύσουν το 2018, αναλύοντας τα δεδομένα του Pinterest; Αυτό ακριβώς έκανε και το novotaste.com, που μας παρουσιάζει ποιες είναι οι τάσεις που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σκηνή του 2018.

1. Υγιεινός καφές

Φαίνεται ότι η καθημερινή πρωινή μας απόλαυση πρόκειται να λάβει έναν πιο σοβαρό ρόλο και να βελτιώσει την υγεία μας. Τα pins που έλαβαν οι πιο υγιεινές εκδοχές του καφέ στο Pinterest το 2017 αυξήθηκε κατά 218%. Φέτος, λοιπόν, οι εναλλακτικές επιλογές γάλακτος, πέραν του αγελαδινού, ή η προσθήκη συμπληρωμάτων διατροφής, όπως κολλαγόνο, κουρκουμά ή σκόνη παντζαριού στο ρόφημα αυτό, πρόκειται να φτάσουν στην κορυφή των τάσεων.

2. Αρακάς και ποικιλία snap

Θα συμφωνούσαμε ότι η συγκεκριμένη ποικιλία αρακά δεν είναι και πολύ γνωστό είδος λαχανικού. Ωστόσο, φαίνεται ότι αρχίζει να κερδίζει έδαφος στις επιθυμίες του καταναλωτικού κοινού. Αυτό το είδος όχι μόνο αποτελεί πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αλλά αποτελεί, ακόμα, ένα πολυτάλαντο υλικό αφού είναι βρώσιμο και ωμό.

3. Μοροκανή κουζίνα

Οι χρήστες του Pinterest λάτρεψαν την περσινή χρονιά την Μοροκανή κουζίνα και φυσικά τους ξηρούς καρπούς της. Το εκπληκτικό χρώμα τους και φυσικά η μοναδική γεύση τους σε συνδυασμό με τα θρεπτικά και υγιεινά μπαχαρικά, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί αυτή η τάση την κορυφή ανάμεσα στις άλλες το 2018.

4. “Βιολογικά” Cocktails

Οι στιγμές αυτές της χαλάρωσης με το ποτό στο χέρι πρόκειται να αλλάξουν κι αυτές εκ βάθους. Φανταστείτε τα mojitos να φτιάχνονται από βιολογικά προϊόντα και υποκατάστατα ζάχαρης, όπως ζάχαρη καρύδας, φρέσκα φρούτα και βότανα και γάλα καρύδας. Απόλαυση με λίγα λόγια χωρίς ενοχές.

5. Τηγάνισμα χωρίς τηγάνι

Χάρη στο Pinterest ήρθε στο προσκήνιο μια νέα τεχνική αλλά και ένα νέο κατασκεύασμα για την κουζίνα το οποίο τηγανίζει το φαγητό σου με αέρα, χωρίς όμως να χρησιμοποιείς το λιπαρό στοιχείο παίρνοντας μαζί και όλες αυτές τις παραπανίσιες θερμίδες. Η γεύση είναι ίδια αλλά σίγουρα είναι πιο υγιεινό αυτός ο τρόπος.

6. Σούπες

Το Pinterest μας απέδειξε ότι οι σούπες δεν είναι κάτι το βαρετό, και δεν χρειάζεται να γίνουν και ποτέ. Συγκεκριμένα σημείωσε αύξηση σε αυτό το δίκτυο η προβολή τέτοιων δημοσιεύσεων της τάξης του 306%.

7. Κορεάτικη κουζίνα

Οι κορεάτικες τάσεις δεν είναι δημοφιλείς μόνο στον τομέα της ομορφιάς αλλά πρόκειται να αλλάξουν και τον χώρο της εστίασης το 2018. Η ανατολική ασιατική κουζίνα αφορά απλές αλλά έντονες γεύσεις. Η δημιουργία πίκλας και η ζύμωση είναι δυο διαδικασίες που αναμένεται να κατακλύσουν την κουζίνα και του πιο απλού ανθρώπου, μετατρέποντας τα πιο απλά υλικά σε δημιουργήματα υψηλής γαστρονομίας.