Μια αγαπημένη συνήθεια, ειδικά στον ελλαδικό χώρο, είναι η αγορά του καφέ σε πακέτο, ώστε να μπορεί κανείς να τον απολαύσει στο δρόμο, στη δουλειά κλπ, αλλά πώς θα ήταν αν αυτή η συνήθεια αποπληρωνόταν σε κρυπτονομίσματα, ή αλλιώς σε bitcoin;

bitcoin

Μία νέα εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη διεθνή εταιρία αυτόματων πωλητών iVend και της GoByte θα επιτρέπει στα μηχανήματα της πρώτης να ολοκληρώνουν ταχύτατα και με διαφάνεια πληρωμές σε κρυπτονομίσματα και ιδιαίτερα bitcoin.

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν την τεχνολογία Blockchain γύρω από την πραγματική οικονομία και να αναζωογονήσουν το πραγματικό όραμα της δημιουργίας των κρυπτονομισμάτων, που δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, παρά τη αρχική φήμη τους.

Στην πραγματικότητα, το κρυπτονόμισμα είναι μία μορφή ηλεκτρονικού χρήματος σχεδιασμένου με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλές και ανώνυμο μέσω της κρυπτογράφησης. Συνεπώς, τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν στους χρήστες τη διενέργεια ασφαλών πληρωμών, χωρίς τη μεσολάβηση των τραπεζών, αφού οι συναλλαγές συμβαίνουν απευθείας μεταξύ ατόμων.

Κάθε φορά που το άτομο πραγματοποιεί μία συναλλαγή κρυπτονομισμάτων, η συναλλαγή καταγράφεται σε ένα ψηφιακό αρχείο που καλείται Blockchain, μοναδικό για κάθε νόμισμα, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους επαλήθευσης των συναλλαγών.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνεται να διακρίνονται στην νέα υπηρεσία, όπως και επιπρόσθετα τη βοήθεια στο χρήστη να διαχειρίζεται τα κεφάλαια στο «πορτοφόλι» του, την παρακολούθηση των τιμών των νομισμάτων στην αγορά και ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για τις συναλλαγές του.

Αν και είναι δύσκολο μια τέτοια τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για ένα τόσο καθημερινό και συχνό φαινόμενο, όπως η αγορά ενός καφέ, οι παραοπάνω εταιρίες δηλώνουν αισιόδοξες, αφού ήδη οι έμποροι δείχνουν θετικοί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Μπορεί, φυσικά, κάτι τέτοιο να θεωρείται μικρό βήμα για μια τέτοιου είδους τεχνολογία, ωστόσο η αποδοχή από τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες του κλάδου δίνει πολλές πιθανότητες επιτυχίας της τεχνολογίας αυτής ως μια καθημερινή μέθοδο συναλλαγών.