Με το τέλος του Ιουνίου, και επισήμως βρισκόμαστε στα μέσα του 2018. Η φετινή χρονιά, και ας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη έχει ήδη φέρει στο προσκήνιο πολλές τάσεις, άλλοτε ενδιαφέρουσες, άλλοτε παράξενες και ιδιαίτερες, άλλοτε ακόμη και επικίνδυνες.

Από την αρχή κιόλας του χρόνου εμφανίστηκε ο Egg Coffee: ο καφές με αυγά και βούτυρο που κάνει θραύση.  Φτιαγμένος από αυγό και τυρί, με πολλούς φανατικούς θαυμαστές να τον απολαμβάνουν καθημερινά.

Εξίσου παράξενη τάση εμφανίστηκε λίγο αργότερα με Το πιο πικάντικο παγωτό στον κόσμο! Γεύση για τολμηρούς! Το παγωτό θα λέγαμε ότι είναι από τις πιο μεγάλες αγάπες μικρών και μεγάλων. Άλλοι προτιμούν κλασικές γεύσεις, άλλοι φρουτώδεις, αλλά ότι και αν διαλέξει κανείς, αυτό που το χαρακτηρίζει είναι αυτή η δροσιά και η γλύκα. Το Ghost Pepper ice cream, όμως, ήρθε για να αλλάξει εκ βάθους αυτήν την δροσερή εμπειρία, αφού το συγκεκριμένο παγωτό όχι μόνο δεν είναι δροσερό και γλυκό, αλλά θεωρείται το πιο πικάντικο και καυτερό παγωτό που υπάρχει. Με κίνδυνο ακόμη και για την υγεία του πελάτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ασυνήθιστες λιχουδιές του Bull City Burger and Brewery έκλεψαν την παράσταση με το Ταραντούλα Burger: λιχουδιές από τις λίγες!

Πέραν των ιδιαίτερων ή ακόμη και επικίνδυνων τάσεων που εμφανίστηκαν, την εμφάνισή του έκανε και το ροζ χρώμα. Όπως φαίνεται το ροζ έχει την τιμητική του με τα παρακάτω να διεκδικούν την πρώτη θέση στα βλέμματα και στις εντυπώσεις όλων. Αρχικά, το Ροζ μαρούλι: η νέα τάση που κατακλύζει τα social media!
Και στη συνέχεια το ροζ κρασί: Ωδή στο ροζ: Το Rosé βασική τάση του 2018!

Ακόμη, το Σπέρμα ψαριού το νέο food trend! αλλά και τα Πατατάκια από μέδουσα; Τα πατατάκια του μέλλοντος!, φαίνεται να δίνουν μια εναλλακτική πρόταση για απόλαυση των θαλασσινών με τρόπους που δεν είχαμε καν φανταστεί.

Τέλος, ένα από τα πιο πρόσφατα trends που έκανε την εμφάνισή του είναι το brocolatte, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε Καφές με μπρόκολο;Και όμως είναι δυνατό, αφού μια καφετέρια της Μελβούρνης σερβίρει τη σκόνη αυτή σε καφέδες, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να καλύψουν την ελλιπή -σε λαχανικά- διατροφή τους, με το πρωινό τους καφεδάκι!

Όλα αυτά δείχνουν ότι καθημερινά εμφανίζονται νέες τάσεις στον χώρο της εστίασης, άλλοτε επιτυχείς και άλλοτε όχι, αλλά αδιαμφισβήτητα αφήνουν τη γεύση τους και το στίγμα τους. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 κλείνει δημιουργικά και σίγουρα με πολλές εναλλακτικές προτάσεις που επαναπροσδιορίζουν την εικόνα που έχουμε είτε για το φαγητό, είτε για το ποτό και τον καφέ. Το μόνο που μένει να δούμε τώρα είναι το τι θα ακολουθήσει!