αποχυμωτήςΗ νέες τεχνολογίες προστάζουν εξοικονόμηση κάθε πόρου κάτι που αποτυπώνει πλήρως ο νέος πειραματικός αποχυμωτής “Feel The Peel”.

Όπως δηλώνει και το όνομά του- “Νιώσε τη Φλούδα”- τίποτα δεν πάει πλέον χαμένο όταν στύβεται ένας χυμός.

Η φλούδα δεν πετιέται αλλά χρησιμοποιείται και αυτή για να παραχθούν βιοδιασπώμενα ποτηράκια που θα φιλοξενήσουν τον φυσικό χυμό.

Πώς γίνεται αυτό;

Οι φλούδες αποξηραίνονται, γίνονται σκόνη, αναμειγνύονται με PLA και, στην συνέχεια, μέσω του ενσωματωμένου 3D εκτυπωτή μετατρέπονται σε ποτήρια, που χρησιμοποιούνται και μπορούν να ανακυκλωθούν.

Η καινοτομία αυτή, ύψους 3,10 μέτρων, αποτελεί ιδέα της Carlo Ratti Associati με έδρα το Τορίνο.