Σε κατάστημα της KFC China, ο πελάτης για να πληρώσει την παραγγελία του, απλά χαμογελά στην κάμερα.

Αναλυτικότερα, ο πελάτης αφού κάνει την παρραγελία του σε αυτόματο μηχάνημα του καταστήματος, χαμογελά στην κάμερα, και το σύστημα αφού ταυτοποιήσει τον πελάτη, χρεώνει την παραγγελία στο λογαριασμό του. Αυτό το καινοτόμο σύστημα πληρωμών έχει στόχο να προσελκύσει τους millenials, δηλαδή τους πελάτες νεαρής ηλικίας, και προς το παρόν βρίσκεται σε εφαρμογή μόνο σε καταστήματα της αλυσίδας στην Κίνα.

Ο Joey Wat, πρόεδρος της Yum της Κίνας, δήλωσε ότι το κατάστημα θέλει να προσελκύσει “νέους καταναλωτές που έλκονται από την τεχνολογία και επιθυμούν να ενστερνιστούν νέες γεύσεις και καινοτομίες”.

Για λόγους ασφαλείας, αφού το σύστημα αναγνώρισης προσώπου “Smile to Pay” ταυτοποιήσει τον πελάτη, με βάση τα βιομετρικά του στοιχεία, το μηχάνημα ζητάει από τον πελάτη να γράψει και τον αριθμό του κινητού του. Έτσι, αποφεύγεται η πιθανότητα κάποιος να προσπαθήσει να κάνει την παραγγελία του, παριστάντοντας ότι είναι άλλος πελάτης.

“Σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο 3D κάμερας και ανίχνευσης ζωτικότητας, το Smile to Pay μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τις προσπάθειες παραποίησης με τη χρήση φωτογραφιών ή βίντεο από άλλους ανθρώπους και να διασφαλίσει την ασφάλεια των λογαριασμών”, δήλωσε ο Jidong Chen, διευθυντής της τεχνολογίας βιομετρικής αναγνώρισης.

Η Yum (που έχει θυγατρική την KFC) είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στην αγορά και έχει πάνω από 7.685 καταστήματα. Το νέο εγχείρημα της εταιρείας ονομάζεται KPRO, και στοχεύει σε μια νέα γενιά Κινέζων πελατών, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κοινό στην αγορά της εστίασης.