Οι ετήσιες τάσεις στο φαγητό και τη γαστρονομία είναι δύσκολο να προβλεφθούν το 2021. Αλλά μετά από ένα αγχωτικό 2020, πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στο φαγητό περισσότερο από ποτέ ως μέσο άνεσης, ευημερίας και κοινωνικοποίησης.

Οι διατροφικές τάσεις του 2021 δείχνουν έναν γενικό στόχο για καλύτερη υγεία για το σώμα, τον πλανήτη και τα πορτοφόλια μας. Από τα στυλ γαστρονομίας έως τα πρωταγωνιστικά συστατικά, μπορείτε να περιμένετε πολλά από τα είδη αυτής της λίστας να γίνουν μόνιμο μέρος του μαγειρικού τοπίου ακόμη και μετά το 2021.

1. Υλικά παντοπωλείου

Το 2020 βρήκε όλο και περισσότερους ανθρώπους να εξοικειώνονται με τα συστατικά που είχαν ήδη στο χέρι. Με την πολυτέλεια των γευμάτων εστιατορίων και τα καλά εφοδιασμένα ράφια παντοπωλείων σε αβλεψία, οι άνθρωποι έμαθαν πώς να “ψωνίζουν” από τα ντουλάπια τους και να μετατρέπουν τα αγνοημένα έως τώρα κονσερβοποιημένα και ξηρά προϊόντα σε χορταστικά, νόστιμα γεύματα.

Αυτή η ικανότητα εξοικονόμησης χρημάτων και τροφίμων θα συνεχίσει αναμφίβολα ως τάση τροφίμων το 2021. Χρειάζεστε περισσότερη γαστρονομική έμπνευση; Ελέγξτε ένα μάθημα μαγειρικής κοντά σας ή μπείτε ουσιαστικά σε μια ζωντανή διαδικτυακή τάξη μαγειρικής από το σπίτι.

2. Μαγειρική & Ψυχική υγεία

Τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη διατήρηση της συνολικής ψυχικής και γνωστικής υγείας. Και μετά από ένα μακρύ και επίπονο 2020, η ψυχική ευεξία δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν το σώμα σας υποσιτίζεται από ορισμένα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να αφήσει μόνιμα αποτελέσματα. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το φαγητό θα επικεντρωθεί στο μυαλό και το σώμα. Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα συστατικά και υπερτροφές που μπορούν να αυξήσουν τη διάθεσή σας, να καταπραΰνουν το άγχος, να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη και να υποστηρίξουν την ψυχική σας υγεία.

3. Veganism & Vegetarianism

Ενώ ο βιγκανισμός και η χορτοφαγία δεν είναι ακριβώς «τάση», η εισροή ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής αυξάνεται. Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ψυχική και σωματική ευημερία, για να μην αναφέρουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, έχουν οδηγήσει πολλούς να επανεξετάσουν τη διατροφή τους με επίκεντρο το κρέας. Πολλοί εγκαταλείπουν τα ζωικά προϊόντα εντελώς στην προσπάθειά τους να ζήσουν μια πιο υγιεινή, πιο φιλική προς το περιβάλλον ζωή.

4. “Flexitarian” δίαιτες

Δεν είναι όλοι έτοιμοι ή πρόθυμοι να κάνουν τη μετάβαση σε μια ολική φυτική διατροφή, γι ‘αυτό και η τάση της “ευελιξίας” της κατανάλωσης αυξάνεται επίσης. Η έννοια του να είσαι ευπροσάρμοστος είναι απλή: Το κρέας γίνεται φαγητό μια φορά το χρόνο ή μόνο το Σαββατοκύριακο και όχι μέρος της κανονικής και συχνής εναλλαγής γεύματος.

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος έστω και ελαφρώς έχει αποδειχθεί ότι είναι συνολικά καλύτερη για το περιβάλλον και τη γενική υγεία μας, καθιστώντας αυτή μια από τις μεγαλύτερες τάσεις τροφίμων για το 2021.

5. Εναλλακτικές λύσεις υδατανθράκων

Η Κέτο επέτρεψε την κατανάλωση χαμηλών υδατανθράκων σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θα είναι η μόνη επιλογή για τις τάσεις των τροφίμων το 2021. Με την αύξηση των εναλλακτικών προϊόντων με υδατάνθρακες, όπως με το κουνουπίδι που μπορεί να αντικαταστήσει τους υδατάνθρακες σε πράγματα όπως ζύμη πίτσας και νιόκι, ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να ακολουθήσει κανείς δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Με τα ευέλικτα συστατικά που αντικαθιστούν τις συνταγές με βάση το ρύζι και το αλεύρι, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τις αγαπημένες σας λιχουδιές!

Πηγή: cozymeal.com