του Άγγελου Ρέντουλα, kathimerini.gr*

Ο πιο επιτυχημένος Ελληνας σεφ του εξωτερικού πιστεύει ότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη γαλλική ή την ιταλική, λατρεύει τη φέτα, τα σαλιγκάρια γιαχνί και τα γιουβαρλάκια και ονειρεύεται να ανοίξει εστιατόριο στην Ελλάδα.

mpt_greek-paella_oleg-march-thumb-large

Το 2008 βραβεύθηκε με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριό του Anthos στη Νέα Υόρκη. Σημαντικά περιοδικά όπως το Esquire και το Bon Appetit τον είχαν ήδη ανακηρύξει «σεφ της χρονιάς» και, σύντομα, ο παγκόσμιος τύπος ανέλυε το φαινόμενο Psilakis και ξαναγνώριζε την ελληνική κουζίνα μέσα από τη δική του δημιουργική ματιά. Ακολούθησε η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές, ένα βιβλίο, συνεντεύξεις και συνταγές, πολλές ελληνικές συνταγές. Αυτή τη στιγμή έχει μια μίνι αυτοκρατορία 8 εστιατορίων (Kefi, Fishtag, The Hall, MP Taverna σε 4 περιοχές, ΜP Stop&Go) στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει στα σκαριά ακόμη ένα. Βέβαια, όπως λέει, το όνειρο του είναι να ανοίξει κάποτε εστιατόριο στην Ελλάδα!

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr