Τι διαφορά έχουν τα Ristorante, Trattoria, Osteria μεταξύ τους;
Υπάρχουν ανά τον κόσμο πολλών ειδών εστιατόρια, ενώ κάθε στιγμή που περνάει δημιουργούνται ακόμη περισσότερα. Ωστόσο, πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα είδη που υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή.

Τι είναι, λοιπόν, τα Ristorante; Τα Ristorante στην Ιταλία είναι τα πιο στυλάτα, όμορφα διακοσμημένα εστιατόρια, με εξαιρετικό φαγητό και εξυπηρέτηση, κάτι που θα φανεί και την ώρα του λογαριασμού. Το μενού σε αυτό συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα, εκλεκτά υλικά σε υπέροχα εκτελεσμένες συνταγές που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση και δεν αφορούν τη διεθνή κουζίνα. Τα Ristorante, λοιπόν, μένουν πιστά στην παράδοση, για αυτόν τον λόγο και τέτοιου είδους εστιατόρια σπανίζουν σε κοσμοπολίτικες περιοχές, όπου πολλοί θέλουν να δοκιμάσουν διεθνή κουζίνα.

Από την άλλη μεριά, η Trattoria είναι ένα πιο ήρεμο μαγαζί, πιο χαλαρό, το οποίο προσφέρει, επίσης, παραδοσιακό φαγητό σε ένα φιλικό περιβάλλον. Στον μικρό μπουφέ μιας Trattoria οι επισκέπτες θα βρουν πολλά ορεκτικά, ενώ οι τιμές είναι προφανώς πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες ενός Ristorante, ενώ η εξυπηρέτηση είναι το βασικό εργαλείο για την επιτυχία.

Τέλος, η Osteria είναι το αντίστοιχο της ελληνικής ταβέρνας. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το φαγητό είναι πιο πρόχειρο, αντιθέτως είναι υπέροχο. Το περιβάλλον κι εδώ είναι εξίσου φιλικό, ενώ πολλά τέτοια εστιατόρια χρησιμοποιούν υλικά που τα φτιάχνουν μόνοι τους ή τα προμηθεύονται από φάρμες και συνεταιρισμούς. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και από τα δύο προηγούμενα είδη, ενώ προσιδιάζει πολύ στην σπιτική εμπειρία φαγητού.

Πραγματικά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη εστιατορίου που μπορεί κανείς να επιλέξει να δημιουργήσει. Ωστόσο, το σημαντικό είναι να καταφέρει αυτό το εστιατόριο να διαφοροποιηθεί από τα αντίστοιχα και να δημιουργήσει αξία, προσελκύοντας ακόμη περισσότερο κοινό.

Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να βρεθούν οι τρόποι για να γίνει ένα εστιατόριο πιο ισχυρό στην αγορά και εδώ μπορείτε να δείτε πως: Πώς το εστιατόριο σας  μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό σε μια πολυπληθή αγορά.