Σε μια εποχή αναγέννησης στον κόσμο των cocktails, τα νέα trends αλλάζουν καθοριστικά τον κόσμο των αλκοολούχων ποτών, με το ποτό του αύριο να μην έχει καμία σχέση με το σήμερα. Περίπου το 1/4 των πολιτών των Η.Π.Α  και το 1/5 των Βρετανών καταναλωτών προτιμούν ένα cocktail όταν βρίσκονται έξω με φίλους. Οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο αναζητούν την ποιότητα στο ποτό που απολαμβάνουν – θέτοντας τον παράγοντα ποσότητα σε δεύτερη μοίρα- μέσα από νέες εμπειρίες, διαφορετικές γεύσεις και αριστοτεχνικά φτιαγμένα serves υψηλής ποιότητας.

trends ποτό

Τα 3 trends στο ποτό του 2019:

  1. Low and No
    Ολοένα και περισσότερα ποτά με χαμηλό ποσοστό ή καθόλου αλκοόλ θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στα μενού των bar, καθώς η σημασία του well-being συνεχίζει να μεγαλώνει. Το 2019 πρόκειται να υπάρξει νέα κατεύθυνση στις προσωπικές προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς και μια άνθηση σε νέα cocktails.
  2. #MyCocktail
    Η αύξηση που παρατηρείται στους drink influencers, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχούν εικόνες από αριστοτεχνικά serves στα newsfeed των social media, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για δημιουργία γευστικών προτάσεων, τόσο στα bars όσο και στο σπίτι.  Για το 2019, η συνολική εμπειρία απόλαυσης ενός cocktail δεν θα αφορά μόνο τη γεύση αλλά και το πόσο ευπαρουσίαστα είναι τα cocktails. Πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας καταναλωτών έδειξαν ότι η αναγνώριση στα social media επηρεάζει δραστικά τις καταναλωτικές συνήθειες των νέων.
  3. Sustainable Technics
    Όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση και την εμπειρία ενός ποιοτικά φτιαγμένου ποτού στρέφονται πλέον προς μια βιώσιμη πορεία, πέρα από την μείωση χρήσης πλαστικού για ποτήρια και καλαμάκια. Το 2019 οι bartenders και ο ίδιος ο κλάδος στοχεύουν να εξελίξουν την τάση της βιωσιμότητας μεταφέροντας τη σε νέο επίπεδο συμμετέχοντας στο κίνημα μείωσης αποβλήτων.