UFS FUTURE MENUS TRENDS: Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη Γαστρονομία;
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση UFS Future Menus 2024, μια συνεργασία των Speakers Bureau Services (by TEDxAthens) και Unilever Food Solutions
Η Unilever Food Solutions, σε συνεργασία με το Speakers Bureau Services (SBS), φιλοξένησαν περισσότερους από (300) επισκέπτες σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εκδήλωση, με τίτλο UFS Future Menus 2024, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2024, στον χώρο του Ωδείου Αθηνών.
Η εκδήλωση, UFS Future Menus 2024, έφερε κοντά κορυφαίους επαγγελματίες του γαστρονομικού γίγνεσθαι, με έναν κοινό στόχο: Να ανακαλύψουν μαζί το μέλλον της γαστρονομίας!
Ποιες είναι, λοιπόν, οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα εστιατορικά μενού του αύριο; Πώς οι επαγγελματίες του κλάδου μπορούν να εξελιχθούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της εστίασης;
Με την υποστήριξη του SBS, οι ομιλητές εστίασαν και αναφέρθηκαν στις τάσεις που θα κατακλύσουν το 2025 και ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους o κλάδος της εστίασης μπορεί να εξελιχθεί. “Flavour Shock”: Συνδυασμός fusion & casual στοιχείων, “Low Waste Menus”: βιωσιμότητα και ελαχιστοποίηση απορριμμάτων και “Local Abundance”: η έννοια του «ντόπιου» στην κουζίνα, είναι μερικά από τα food trends που θα απασχολήσουν αρκετά. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, μια γαστρονομική προσωπικότητα που ξεχωρίζει διεθνώς.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, η Miyoko Schinner, ιδρύτρια της Miyoko’s Creamery και πρωτοπόρα στην vegan διατροφή, ο Paco Morales, δημιουργός του εμβληματικού Noor στην Ισπανία με 3 αστέρια Michelin, και ο Michael Caines, ο οποίος κερδίζει αστέρια Michelin εδώ και 18 χρόνια.
Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της εκδήλωσης, ο διάσημος σεφ Marco Pierre White, σε μια συνέντευξη γεμάτη συγκίνηση και χιούμορ με τον Αθηναγόρα Κωστάκο, εξέφρασε τη βαθιά του σύνδεση με το συναισθηματικό αποτύπωμα του φαγητού. Όταν ρωτήθηκε με ποιον θα ήθελε να μαγειρέψει αν του δινόταν η ευκαιρία, απάντησε χαρακτηριστικά: «Αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα ήθελα να μαγειρέψω με τη μητέρα και τη γιαγιά μου. Η γαστρονομία, άλλωστε, είναι περισσότερο το συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνει παρά η ιδέα.» Ο Marco Pierre White, ένας θρύλος της γαστρονομίας με 40 χρόνια καριέρας, τόνισε επίσης ότι η μεγαλύτερη τάση για τα μενού του μέλλοντος είναι «Η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια».
Εκπρόσωποι της ελληνικής πραγματικότητας ήταν οι Θάνος Φέσκος, βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin και 1 πράσινο αστέρι Michelin και Νίκος Ρούσσος, chef του Funky Gourmet και συνιδρυτής των κορυφαίων εστιατορίων OPSO και kĩma στο Λονδίνο. Δυναμικό παρόν στις πιο καίριες συζητήσεις του κλάδου έδωσαν, επίσης, ο Θοδωρής Σακελλαρίου, Γενικός Διευθυντής της Unilever Food Solutions Ελλάδας & Κύπρου, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, κορυφαίος Γαστρονομικός δημοσιογράφος με 37 χρόνια εμπειρίας και κριτικός εστιατορίων, καθώς και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και των εκδόσεων Les Livres du Tourisme – Chefstory. Οι παρουσιάσεις τους υπογράμμισαν την αναγκαιότητα προώθησης
της καινοτομίας και της ανάπτυξης του γαστρονομικού κλάδου.
Ο Θοδωρής Σακελλαρίου, Γενικός Διευθυντής της Unilever Food Solutions Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε:
«Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός εταιρικού event με ομιλητές διεθνούς φήμης ανακαλύψαμε την Speakers Bureau Services και για εμάς ήταν πραγματικά έκπληξη! Μέχρι τώρα δεν είχε αναδειχθεί η ανάγκη για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίας, που δεν περιοριζόταν μόνο στην ανεύρεση των παρουσιαστών που αναζητούσαμε αλλά και της προετοιμασίας τους έτσι ώστε να αποδώσουν μια άρτια και ξεχωριστή παρουσίαση προς το κοινό μας. Η ομάδα της Speakers Bureau Services αποτελείται από έμπειρα άτομα που εμπνέουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια για το τελικό αποτέλεσμα και το οποίο στη συγκεκριμένη συνεργασία μας εντυπωσίασε.»
Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, ιδρυτής του SBS, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Unilever Food Solutions στην εκδήλωση UFS Future Menus 2024, που φιλοξένησε ομιλητές σε επιμέλεια του Speakers Bureau Services (SBS). Μεταξύ των κορυφαίων επαγγελματιών που συμμετείχαν, ξεχώρισαν ο Marco Pierre White, ο Paco Morales, καθώς και οι Νίκος Ρούσσος και Miyoko Schinner, Alumni Speakers του TEDxAthens, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπνέουν με τις πρωτοποριακές ιδέες και τη δημιουργική τους προσέγγιση στη γαστρονομία».
Σχετικά με το Speakers Bureau Services (SBS)
Το Speakers Bureau Services (SBS) είναι η πρώτη εξειδικευμένη ομάδα στην Ελλάδα που φέρνει κορυφαίους στοχαστές, πρωτοπόρους και οραματιστές από όλο τον κόσμο στην Ελληνική σκηνή, ενισχύοντας τη στρατηγική οργανισμών και εταιρειών μέσω μοναδικών ομιλιών στις εκδηλώσεις τους. Με έμφαση στην τεχνογνωσία, τις γνώσεις και την έμπνευση, οι ομιλητές μας μετατρέπουν κάθε εκδήλωση σε μια αξέχαστη εμπειρία.
Το Speakers Bureau Services (SBS), ιδρύθηκε από την ομάδα που έφερε το TEDxAthens, και τα τελευταία 15 χρόνια, έχει επιμεληθεί με πάθος ομιλίες παγκόσμιας κλάσης που εμπνέουν το κοινό τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Το SBS Υποστηρίζει οργανισμούς που πιστεύουν στη δύναμη που έχουν οι ιδέες να αλλάζουν τον κόσμο, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν εκδηλώσεις που αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.