Σύμφωνα με το newscientist.com, ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, με επικεφαλής τον Νιμέσα Ρανασίνγκε, παρουσίασαν – στο συνέδριο της Association for Computing Machinery Multimedia (ACMM) των ΗΠΑ – μια πρωτοποριακή συσκευή, που μετατρέπει το νερό σε κοκτέιλ, ξεγελώντας τις αισθήσεις της γεύσης, της όρασης και της όσφρησης.

Το Vocktail (Virtual Cocktail) είναι ένα ειδικό γυάλινο ποτήρι φτιαγμένο έτσι, ώστε να τροποποιεί και να εμπλουτίζει τις γεύσεις του κοκτέιλ με τη βοήθεια μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Αναλυτικότερα, ο χρήστης χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να δημιουργήσει το κοκτέιλ του, όπως εκείνος το θέλει. Αν και το κοκτέιλ αλλάζει και στο χρήστη φαίνεται πιο γλυκό, πιο αλμυρό ή πιο πικρό, στην πραγματικότητα πρόκειται για απλό νερό! Αυτό συμβαίνει γιατί τα μικροσκοπικά ηλεκτρόδια που βρίσκονται στο χείλος του ποτηριού, ενεργοποιούν ανάλογα τους γευστικούς υποδοχείς της γλώσσας, δίνοντας την αντίστοιχη γεύση. Επιπλέον, ένας μικρός σωλήνας στο πλάι του ποτηριού απελευθερώνει αέρια με διάφορα αρώματα, ενώ ένα φωτάκι led αλλάζει το χρώμα του ποτού.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εικονική πραγματικότητα -όπως το Vocktail- θα εξαπλωθεί στο μέλλον και στο χώρο της εστίασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: