Η Tropical Cafe πριν από μερικά χρόνια μπήκε δυναμικά στο χώρο του καφέ, μαθαίνοντας στον κόσμο και κυρίως στους ιδιοκτήτες Cafe, τη διαδικασία του καβουρδίσματος και το πώς μπορούν να το πετύχουν μέσα στον χώρο τους. Διαθέτοντας πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στη μαζική -στην Ελλάδα- παραγωγή μηχανημάτων εστίασης και όχι μόνο, εισήγαγε στην αγορά την πρώτη πλήρως αυτόματη μηχανή καβουρδίσματος καφέ. Έως το διάστημα εκείνο, η διαδικασία του καβουρδίσματος απαιτούσε ειδικά σχεδιασμένους χώρους, με εξειδικευμένες εγκαταστάσεις και καταρτισμένο προσωπικό. Η Tropical Cafe, όμως, το άλλαξε αυτό. Με τη μηχανή καβουρδίσματος TR-1000, δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω. Δημιούργησε μία νέα μόδα όπου τα καταστήματα καβουρδίζουν τον καφέ μέσα στο μαγαζί τους. Είναι μικρή στο μέγεθος, δεν χρειάζεται άδεια εγκατάστασης, και αφού είναι πλήρως αυτόματη, δεν χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό.

Τι σημαίνει πλήρως αυτόματη;
Σημαίνει ότι ο καφές καβουρδίζεται χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Συγκεκριμένα, ανοίγουμε τη μηχανή, επιλέγουμε το επιθυμητό προφίλ καβουρδίσματος και αρχίζει η προθέρμανση. Όταν ολοκληρωθεί, το μηχάνημα μας ειδοποιεί και ρίχνουμε τον καφέ στην υποδοχή. Από κει και πέρα όλα γίνονται αυτόματα. Ο καφές καβουρδίζεται και όταν η διαδικασία τελειώσει, βγαίνει από τον θάλαμο, πέφτει στο ταψί και, τέλος, αρχίζει η διαδικασία ψύξης του.

Η μηχανή καβουρδίσματος παραπέμπει τον πελάτη σε κάτι παραδοσιακό και διαφορετικό και βλέποντάς το δημιουργείται ενδιαφέρον γύρω από όλη τη διαδικασία. Στη συνέχεια, όταν ο καφές καβουρδίζεται, αναδύεται στο χώρο μια ευχάριστη μυρωδιά. Ο καφές είναι πάντα φρέσκος και εσείς ψήνετε όση ποσότητα επιθυμείτε.

Τέλος, το κόστος του ωμού καφέ είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του καβουρδισμένου και έτσι ο κάθε επιχειρηματίας έχει μεγαλύτερο κέρδος. Μετά την επιτυχία της 2κιλης TR-1000 και ύστερα από απαίτηση πελατών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την νέα μας 5κιλη αυτόματη μηχανή καβουρδίσματος TR-5000, για μεγαλύτερη ποσότητα καβουρδίσματος, έως 5 κιλά καφέ (80kg/8ωρο).

Άρθρο από το τελευταίο τεύχος του CABARE – the cafe bar restaurant – Magazine!
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος: cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2021