Το 2019, το Pasta World Championship συμπληρώνει οκτώ χρόνια και το φετινό του θέμα είναι ”The Art of Pasta”. Το ερώτημα του διαγωνισμού είναι “Είναι τα ζυμαρικά τέχνη;” Για την Barilla και βέβαια είναι.

The art of pasta Barilla

Κάθε ζυμαρικό είναι ένα μικρό έργο τέχνης που συνδυάζει ομορφιά και γεύση. Το να δημιουργείς ζυμαρικά μοιάζει σαν ένα παιχνίδι με χρώματα στον καμβά ενός πίνακα, με τη χάρη ενός μπαλέτου, τη μουσική μιας ορχήστρας. Είναι μορφή και κίνηση που δημιουργεί αριστουργήματα. Είναι τέχνη ή ο συνδυασμός πολλών τεχνών.

Τα ζυμαρικά είναι η απόλυτη τέχνη. Κάτι απλό και απαραίτητο, που μπορεί να ανασχεδιαστεί, να μεταμορφωθεί και να εξελίσσεται συνεχώς από τους σπουδαιότερους Masters του κόσμου.

Είναι η τέχνη που διαχέεται σε όλο τον κόσμο. Είναι το “Art of Pasta”

Ο διαγωνισμός The Art of Pasta θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Οκτωβρίου στην πόλη του Παρισιού, στο Pavillion Cambon. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 14 Chefs σε 3 δοκιμασίες που θα τους προκαλέσουν να δημιουργήσουν τρεις αριστουργηματικές συνταγές. Σε αυτές τις δημιουργίες θα κριθούν από 5 κριτές, μεταξύ των οποίων και διακεκριμένοι Chefs με αστέρια Michelin και καλλιτέχνες που θα αναζητήσουν την “τέχνη των ζυμαρικών”σε κάθε πιάτο.

Μεταξύ των διαγωνιζόμενων θα βρίσκεται και ο Έλληνας chef Νίκος Μπίλλης, ο οποίος έχει δουλέψει ως chef του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s στην Αθήνα.