Υπάρχει ένας καλός λόγος, για τον οποίο η εξοικονόμηση ενέργειας έρχεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο: Από τη μια πλευρά, το αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αντισταθμιστεί, από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια επιθυμητή παρενέργεια – χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, σημαίνει επίσης χαμηλότερες εκμπομπές CO2. Αντίστοιχα, σε εταιρικά εστιατόρια, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και εστιατόρια, είναι σημαντικό να σκέφτεστε προσεκτικά, όταν λαμβάνετε επενδυτικές αποφάσεις. 

«Σε περιόδους ενεργειακής κρίσης και εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, με ρωτούν επανειλημμένα για το ενεργειακό ισοζύγιο των συστημάτων μαγειρέματος της Rational», εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης, Senior Sales Director BD Greece,CY,MLT. Αυτή είναι μια καλή αφορμή για συζήτηση,  καθώς η ξεπερασμένη τεχνολογία κουζίνας, με κακή ενεργειακή απόδοση είναι ευρέως διαδεδομένη και καθιστά επειγόντως απαραίτητη την επένδυση στη σύγχρονη τεχνολογία. Η σύσταση του Μ. Σαββάτη: «Όλα τα μοντέλα iCombi Pro είναι πιστοποιημένα με το ENERGY STAR®. Αυτό παρέχει στους πελάτες μας την ασφάλεια της αγοράς ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού».

Στην τελευταία της δημοσίευση τον Ιανουάριο του 2023, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) επιβεβαιώνει με την πιστοποίηση ENERGY STAR® ότι όλοι τα combi steamers iCombi Pro υπερβαίνουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς στόχους και επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας, σε σύγκριση με άλλους μη πιστοποιημένους τυπικούς φούρνους . Αυτό επιτεύχθηκε όχι μόνο χάρη στη βελτιωμένη μόνωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της επίστρωσης γυαλιού της πόρτας του θαλάμου μαγειρέματος. Η EPA εκτιμά ότι τα πιστοποιημένα combi-steamers είναι περίπου 30% πιο ενεργειακά αποδοτικά, συγκριτικά με άλλα μοντέλα.

Ο Μάριος Σαββάτης λέει: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την πιστοποίηση, καθώς υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και τον στόχο μας, που αφορά ολόκληρη τη σειρά προϊόντων Rational, να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη βιωσιμότητα και υπεύθυνη χρήση των πόρων με όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα». Περισσότερες πληροφορίες για τις μαγειρικές μονάδες της RATIONAL και το ENERGY STAR® μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση rational-online.com.